Anonymous declară război împotriva guvernului din Hong Kong prin hackuirea website-urilor

Logo-ul organizatiei de hackeri Anonymous Operations. Grupul a postat circa 90.000 de adrese de email apartinand militarilor, impreuna cu adresele acestora pe un web site torrent.
Logo-ul organizatiei de hackeri Anonymous Operations. Grupul a postat circa 90.000 de adrese de email apartinand militarilor, impreuna cu adresele acestora pe un web site torrent. (Anonymous Operations)

Grupul de hackeri Anonymous a declarat război, miercuri, împotriva guvernului din Hong Kong susţinând că a hackuit câteva website-uri guvernamentale. Grupul a trimis un material video către portalul de ştiri News2Share, în care a comparat utilizarea gazelor lacrimogene şi spray-urilor cu piper împotriva manifestanţilor de către poliţia din Hong Kong cu metodele folosite de poliţia din Ferguson, Missouri în timpul recentelor proteste de acolo.

În materialul video, Anonymous a ameninţat de asemenea că va dezvălui public informaţii personale ale oficialilor guvernului din Hong Kong şi va confisca bazele de date şi de email-uri dacă autorităţile continuă să ia măsuri violente împotriva manifestanţilor, care cer democraţie deplină în cadrul alegerilor din 2017 în ceea ce priveşte funcţia de Şef Executiv al oraşului semi-autonom.

„Către poliţia din Hong Kong şi toţi ceilalţi care sunt chemaţi la proteste, ne uităm la voi îndeaproape şi deja am început un război împotriva voastră pentru acţiunile inumane pe care le luaţi împotriva propriilor voştri cetăţeni. Dacă continuaţi să abuzaţi, hărţuiţi şi loviţi manifestanţi, noi vom continua să desfigurăm şi să scoatem din funcţiune orice bun sau proprietate online a guvernului vostru”, a spus grupul, adăugând: „Este primul şi singurul vostru avertisment. A sosit vremea Democraţiei pentru cetăţenii Hong Kong-ului.”

Până acum, grupul a hackuit doar website-urile unor organizaţii mai mici conduse de guvern, postând melodii zgomotoase, poze cu logo-ul grupului şi un text pe care scrie „Ne-am săturat de prostiile voastre! Aceasta este Operaţiunea Hong Kong. Nu ne vom opri. Nu vom renunţa! #SaveHong Kong #OpHongKong #Anonymous #Hacked”, conform South China Morning Post.

Grupul a vizat în trecut o gamă largă de organizaţii, inclusiv portaluri deţinute de Sony şi Visa, Departamentul american de Justiţie, organizaţia Scientology şi armata israeliană.