Animale VIP, lecţii de biologie şi fotografii artistice într-o gradină zoo online

(STR / AFP / Getty Images)

Pasionaţii de zoologie vor putea urmări imagini video live din cuştile animalelor de la Grădina Zoologică Băneasa, prin intermediul unui portal lansat astăzi. Site-ul digitalzoo.kappa.ro îşi propune să le arate copiilor imagini şi informaţii pe care nu le găsesc în manualele de şcoală.

„De exemplu, dacă un copil trebuie să facă un referat despre comportamentul tigrului, poate observa acest lucru cu ajutorul site-ului nostru. În manualele de biologie se arată doar caracteristicile generale ale acestei specii‟, precizează unul dintre reprezentanţii dezvoltatorilor portalului.

Astfel, cei care vor accesa site-ul vor avea posibilitatea să urmărească live, 24 de ore din 24, cu ajutorul unor camere video amplasate în cuştile aşa numitelor animalele VIP, comportamentul leului, tigrului, lemurienilor, pelicanilor, tamarinilor sau coatiilor, verişorii ratonilor, cei mai noi membri ai familiei de la Grădina Zoologică Bucureşti. În plus, utilizatorii pot să adopte, virtual, unul sau mai multe animale, transmite ziarul Adevărul.

Digital Zoo se vrea a fi un portal cu o structură simplă, care facilitează navigarea şi accesul în zonele de interes. În plus, galeria multimedia, care include imagini şi clipuri video cu animalele de la Zoo, este bine evidenţiată pentru a completa conţinutul şi a-i ajuta pe exploratorii portalului să înţeleagă mai bine secretele vieţii animalelor sălbatice.

Grădina Zoologică Bucureşti a fost înfiinţată în anul 1955, sub forma unui mic "colţ zoologic". Zoo Bucureşti acoperă o suprafaţă de 5.85 hectare şi deţine în jur de 150 de specii şi subspecii, aparţinând atât faunei exotice, cât şi faunei autohtone.