Angelina Jolie în dublă ipostază: producător şi îndrumător pentru fiul său, Maddox

Angelina Jolie
Angelina Jolie (JOSEPH EID / AFP / GettyImages)

Celebra actriţă Angelina Jolie pregăteşte un film despre genocidul din Cambodgia, ţara de origine a fiului său adoptiv, Maddox, iar acesta va face parte din distribuţie.

Jolie, care va fi şi producătoarea peliculei, îşi va face timp pentru a-l îndruma pe Maddox în film, lucru deloc uşor având în vedere că este necesar să-i explice unui copil ce reprezintă un genocid şi cum trebuie să interpreteze rolul.

Filmul este o producţie Netfkix şi va apare la sfârşitul anului 2016, fiind o adaptare după volumul „First They Killed My Father: A Dauther of Cambodgia Remembers”, în care se vorbeşte despre supravieţuitorii regimului criminal instituit de Khmerii Roşii. Cartea care stă la baza scenariului a fost scrisă de activista cambodgiană Loung Ung care avea 5 ani în 1975, atunci când Khmerii Roşii au ajuns la putere şi a început genocidul.

Actriţa a declarat că a fost foarte impresionată de carte şi de experienţa autoarei care explică cum trebuia să se antreneze pentru a fi un „copil soldat”, după ce a fost despărţită cu forţa de familia sa.

„Am aprofundat această înţelegere şi situaţia în care trăiesc copiii în război. (....) Am fost profund afectată de cartea lui Loung. Acea carte m-a ajutat să înţeleg în profuzime şi pentru totdeauna modul în care copiii percep războiul şi sunt afectaţi de amintirile emoţionale cauzate de acesta”, a afirmat cu tristeţe frumoasa actriţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.