Angela Merkel a fost văzută tremurând la o întâlnire oficială pentru a doua oară într-o săptămână

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel (Odd Andersen/AFP/Getty Images)

Cancelarul german Angela Merkel a putut fi observată joi tremurând din nou, de data aceasta la o întâlnire cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier.

Materialul video, transmis de Reuters – ilustrează o a doua criză de acest gen în ultimele două săptămâni. Pe 18 iunie Angela Merkel a fost văzută tremurând incontrolabil la Berlin în timpul vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Germania.

La scurt timp după incidentul de atunci, varianta oficială a fost că starea cancelarului german s-a datorat deshidratării, Merkel declarând că s-a simţit mai bine după ce a băut trei pahare cu apă.

Întrebat dacă Merkel va lua parte la summitul G20 care urmează să aibă loc la acest sfârşit de săptămână la Osaka, în Japonia, purtătorul de cuvânt al cancelariei a declarat: ”Totul va decurge conform planului. Cancelarul este bine”.

Angela Merkel se află la cârma unei coaliţii fragile, formate după mai multe luni de impas politic. Merkel se află la conducerea Germaniei din 2005, iar cu câteva luni în urmă a anunţat că se va retrage din politică la sfârşitul mandatului său, în 2021.