Merkel tremură necontrolat în timpul unei ceremonii la Berlin alături de Zelenski

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel (Sean Gallup/Getty Images)

În timpul unei ceremonii ce a avut loc marţi, în Berlin, alături de preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski, cancelarul german Angela Merkel a început să tremure violent. Temperatura de afară era de plus 27 de grade C.

Cei doi lideri se aflau în faţa Cancelariei din Berlin şi o fanfară cânta imnurile naţionale ale Ucrainei şi Germaniei, când Merkel a început să tremure necontrolat, aceasta fiind al doilea lider german care a făcut acest lucru în ultimii cel puţin 75 de ani.

Ulterior, Merkel a declarat presei că pur şi simplu a fost deshidratată.

“De atunci am băut cel puţin trei pahare cu apă – evident am avut nevoie de acest lucru şi, prin urmare, mă simt foarte bine acum”, a precizat Merkel, în vârstă de 64 de ani.

De reţinut, tremuratul necontrolat poate fi cauzat de o serie de factori, printre care medicamente, scleroză multiplă, atac cerebral, leziune pe creier, boala lui Parkinson sau alte afecţiuni. Nu se ştie dacă vreunul dintre aceşti factori se aplică în cazul recent al lui Merkel.

În 2014, cancelarul german şi-a amânat un interviu televizat în ultima clipă din cauza unei “slăbiciuni”, ulterior interviul având loc după ce Merkel a mâncat şi băut apă, potrivit publicaţiei The Washington Post.