Angajaţii Facebook se plâng de condiţiile de muncă: mâncare în exces, puţine şedinţe, obligativitatea „de a fi tu însuţi”

CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, se pregăteşte să vorbească la o conferinţă de presă la sediul Facebook, 6 iulie 2011, în Palo Alto, California (Justin Sullivan / Getty Images)
Epoch Times România
19.06.2013

Angajaţii celei mai mari reţele sociale din lume, Facebook, se plâng de condiţiile 'intolerabile' în care muncesc. Oricât de straniu ar părea, ei sunt nemulţumiţi în special de abundenţa mâncării gratuite de care beneficiază, de încrederea 'excesivă' faţă de angajaţi, manifestată de Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei sociale, şi de libertatea care le este acordată, potrivit platformei electronice Newsru.

Ei şi-au expus nemulţumirile în pagina serviciului Quora, unde utilizatorii fac schimb de cunoştinţe şi opinii pe un anumit subiect, prin intermediul unor întrebări.

Întrebarea pusă era: 'Cel mai rău lucru cu care v-aţi confruntat lucrând la Facebook?'

Una din cele mai frecvente plângeri se referă la hrana din belşug, oferită gratuit de companie angajaţilor săi. 'Cea mai mare problemă a mea a fost că aveam doar un singur stomac pentru toate produsele alimentare' - a scris un inginer software Jing Yang, care a făcut un stagiu la companie.

Inginerul Philip Su enumeră şi el pe blogul său opulenţa de hrană ca una din deficienţe. 'Micul dejun, prânz şi cina. Şi totul gratis, pregătit de bucătari titraţi. Prea multă varietate... Salate, aperitive, deserturi, hrană vegetariană, cereale integrale, alimente organice, kebab, îngheţată, sucuri proaspete. Pentru mine, ca o persoană care nu se poate controla, a fost un dezastru', se plânge el.

După cum s-a dovedit, personalului Facebook nu-i place, de asemenea, că la locul de muncă nu există niciun fel de reguli stricte.'Toţi sunt încurajaţi să fie ei înşişi', a scris un utilizator, care a dorit să rămână anonim. 'Pentru mulţi locul de muncă este un zid între viaţa personală şi calităţile profesionale, dar, aici, nu este nimic de genul ăsta, ceea ce duce uneori la situaţii incomode', a mai scris autorul anonim.

Printre cele mai populare modalităţi de divertisment în rândul personalului, el a numit jocul 'literbol', în care participanţii concurează pentru a vedea cine bea mai multă bere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor