Andrei Năstase, ales preşedinte al noului Partid Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”

Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” s-a înfiinţat duminică, iar preşedinte a fost ales Andrei Năstase.
Maria Maevschi
14.12.2015

alte articole

Andrei Năstase, preşedintele Partidului Politic Demnitate şi Adevăr (facebook.com / andrei.nastase)
Maria Maevschi
14.12.2015

Noua formaţiune politică s-a format din Partidul „Forţa Poporului”, prin schimbarea numelui şi a preşedintelui. Totul s-a decis în cadrul congresului partidului la care au fost prezente câteva sute de participanţi. Pe lângă Andrei Năstase, la noul partid au aderat şi alţi membri ai Platformei Civice DA.

Năstase a fost propus în funcţia de preşedinte al Partidului Demnitate şi Adevăr de fostul şef al partidului, analistul politic Nicolae Chirtoacă. Potrivit Jurnal.md, fost ambasador al Moldovei în Statele Unite, Chirtoacă a menţionat că revendicările anunţate pe parcursul protestelor organizate de Platforma DA care corespund şi cu statutul partidului în fruntea căruia a fost, l-au făcut să ia această decizie.

„Scoaterea statului din captivitate a fost şi rămâne unul din scopurile politice de prim-plan pentru partid, un singur oligarh se lăţeşte pe toate instituţiile statului. Cum să atingem aceste scopuri? Este o singură cale, mobilizarea celor mai conştienţi cetăţeni, adevăraţilor patrioţi şi anume acest lucru a izbutit şi a făcut-o într-un mod extraordinar de convingător Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. Mie nu-mi rămâne decât să declar că eu mă retrag din funcţia de preşedinte al partidului şi desigur am o deosebită plăcere să-l propun pe domnul Andrei Năstase în calitate de candidat la preşedinţie”, a declarat Nicolae Chirtoacă.

Arătându-se încrezător şi onorat de funcţia pe care a primit-o, noul preşedinte al Partidului, Andrei Năstase a subliniat că pentru el acesta ar fi „un tărâm nou pe care l-am cunoscut doar de la televizor şi din cărţi. Nici nu m-am gândit că o să o am o activitate politică, dar o fac din necesitate. Sper că nu voi dezamăgi nici pe acest palier, cum nu am dezamăgit, sper, nici pe cele pe care am mers până acum. Sunt condamnat să fac faţă şi sunt încrezător că voi face faţă acestei funcţii, care cu onoare am primit-o din partea tuturor celor care au venit la Congresul partidului nostru, partidul care şi-a luat altă denumire Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr”.

„Platforma Civică Demnitate şi Adevăr rămâne una civică aşa cum s-a declarat anterior, iar o parte din membri au mers pe acest palier politic, au constituit această alternativă politică a actualei guvernări pentru că noi din Consiliul Marii Adunări Naţionale şi Platforma DA am fost mandataţi prin rezoluţia din 13 septembrie să edificăm această alternativă. Iată calea pe care am ales-o noi şi sper că nu vom dezamăgi electoratul”, a adăugat Năstase.

Conform sursei citate, în calitate de vicepreşedinţi ai Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr au fost aleşi Inga Grigoriu, Stanislav Pavlovschi şi Alexandru Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor