Andrei Chiliman (PNL) cere demisia ministrului Relu Fenechiu

Neînţelegerile la vârful PNL au atins un nivel fără precedent după ce primarul liberal al Sectorului 1 din Bucureşti, Andrei Chiliman îi cere lui Crin Antonescu să-şi asume răspunderea pentru propunerea în guvern a lui Relu Fenechiu, care este un ministru cu probleme penale.
Andrei Chiliman, Primarul Sectorului 1 (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
15.03.2013

Neînţelegerile la vârful PNL au atins un nivel fără precedent după ce primarul liberal al Sectorului 1 din Bucureşti, Andrei Chiliman îi cere lui Crin Antonescu să-şi asume răspunderea pentru propunerea în guvern a lui Relu Fenechiu, care este un ministru cu probleme penale.

Edilul Chiliman susţine totodată că Fenechiu ar trebui să demisioneze din funcţia de ministru al Transporturilor, iar partidul - să-i retragă sprijinul politic parlamentarului PNL.

„Eu am propus la Congres să se introducă explicit în statut un articol prin care persoanele care sunt judecate pentru fapte penale, pe perioada cât sunt judecate, să nu fie numite în funcţii publice. Miniştrii sunt numiţi. Amendamentul a fost respins sub pretextul încălcării prezumţiei de nevinovăţie”, a susţinut Chiliman, relevă ziare.com.

Responsabilitatea integrală pentru numirea unei persoane cu probleme penale îi revine liderului PNL Crin Antonescu, mai afirmă Andrei Chiliman.

„Eu cred că un om care a greşit la un moment dat poate să asume că a greşit, e omeneşte, şi poate să facă un gest de normalitate. Şi atunci spune: constat că am greşit şi îi cer domnului Fenechiu, spre exemplu, să-şi dea demisia, şi dacă nu-şi dă demisia îi retrag sprijinul politic al partidului din calitatea de ministru pe care o are. Dânsul poate să-şi asume că a greşit şi să facă acest lucru. Nu-l văd în stare să facă acest lucru şi aici iarăşi apare, dacă vreţi, această îndepărtare de valorile occidentale, pe care ar trebui să le aibă un partid în România membră a UE”, a mai declarat Chiliman.

După derularea unor afaceri dubioase între firmele controlate de familia deputatului şi Electrica Moldova, Relu Fenechiu este inculpat în dosarul “Transformatorul”, în care au mai fost trimişi în judecată directori ai Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor