Andrei Chiliman a anunţat că se retrage din conducerea PNL

Andrei Chiliman, Primarul Sectorului 1 (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
07.03.2013

Printr-o scrisoare deschisă adresată liderului PNL Crin Antonescu, Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman a anunţat că se retrage de la conducerea Partidului Naţional Liberal şi renunţă astfel la calitatea de membru al Biroului Politic Central al PNL.

În PNL, că „în orice partid care se pretinde liber şi democratic, nu trebuie să existe funcţii „de drept”, cu excepţia celor onorifice”, precizează primarul Sectorului 1 ca motivare a retragerii sale din BPC.

„Refuz să beneficiez de calitatea de membru de drept al Biroului Permanent Central, calitate conferită de noul statut al partidului în virtutea funcţiei de primar al Sectorului 1. Refuzul meu de a face parte din structurile de conducere actuale ale PNL se întemeiază pe convingerea mea fermă că, în PNL şi în orice partid care se pretinde liber şi democratic, nu trebuie să existe funcţii „de drept”, cu excepţia celor onorifice”, a mai afirmat Andrei Chiliman.

Liberalul a mai precizat că „va rămâne fidel principiului că meritocraţia şi concurenţa trebuie să prevaleze în faţa arbitrariului şi a bunului-plac în Partidul Naţional Liberal”.

Andrei Chiliman a mai susţinut că noul statul al PNL, votat de congresul recent, este o „banală înşiruire de norme antidemocratice care au un singur scop: subordonarea totală a partidului obiectivului politic al unui singur om”.

Politicianul a precizat totodată că decizia de a se retrage din conducerea partidului a luat-o în urma congresului din 22-23 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor