Aurelian Pavelescu: „Există un interes de la unii lideri liberali să vină în PNŢCD”

Sediul PNTCD Timisoara
Sediul PNTCD Timisoara (Bogdan Florescu - Epoch Times Romania)

Aripa dizidenţilor din PNL plănuieşte să-şi facă un nou partid, iar Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu nu exclud posibilitatea unei scindări, însă cu toţii au amânat luarea unei decizii în acest sens până după Convenţia PDL din data de 23 martie, relevă unele surse citate de eNaţional.

Pe de altă parte, PNŢCD -ul lui Aurelian Pavelescu ar urma sa facă parte din viitoarea formaţiune liberală, conform unui proiect pus pe hârtie de Vlad Moisescu, fostul lider al PNL Sector 1.

„Vorbim de o formaţiune autentică de dreapta, o alternativă puternică la partidele parlamentare. Se va adresa în principal electoratului care nu rezonează cu actualii lideri politici", a declarat un liberal din "vechea gardă" de la Sectorul 1, conform eNaţional.ro.

Conform surselor citate de eNaţional, gruparea de la Sectorul 1 se gândeşte încă de la sfârşitul anului 2012 la scindare, iar Bogdan Piţigoi, director de investiţi la Primăria condusă de Andrei Chiliman, a înregistrat la OSIM nu mai puţin de 13 mărci de partide liberale.

Ca urmare, Mişcarea România Liberală, Acţiunea Liberală, Partidul Naţional Liberal-Conservator sunt doar câteva dintre mărcile aflate acum în "proprietatea" fostului subordonat al primarului Andrei Chiliman, pentru care Piţigoi a plătit aproximativ 15.000 de lei drept taxele percepute de OSIM.

Din noua formaţiune politică ar urma sa facă parte şi PNŢCD, aripa Aurelian Pavelescu, dar şi nume importante din PDL.

„Au existat discuţii, negocieri, tatonări cu câţiva reprezentanţi importanţi din PNL, dar aceste negocieri nu s-au finalizat. Sub nicio formă nu se pune problema unui nou partid, este o încercare de a întări PNŢCD şi de a clarifica ce înseamnă dreapta şi stânga în România. După formarea USL şi trecerea PNL alături de PSD, evident electoratul de dreapta trebuie să-şi găsească un nou reper pe scena politică, iar din păcate PNL în această formulă nu mai poate reprezenta un electorat de dreapta, care nu a votat cu inima împăcată niciodată PSD. Există negocieri, sunt deschis, este firesc să se întâmple. Confirm că există un interes din partea unora dintre liderii liberali să vină în PNŢCD. Ştim că după anul 2000, foarte mulţi dintre liderii ţărănişti au mers în PNL”, a declarat luni preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, la postul B1 TV.

Aurelian Pavelescu a mai afirmat că doreşte unificarea dreptei, fiind conştient că PNL se va separa de USL la un moment dat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne