Anatol Şalaru: Dodon vrea să întoarcă Moldova în era sovietică

Dodon îşi doreşte o ţară cu oameni uşor de manipulat şi de aceea propune anularea BAC-ului. Iniţiativa trebuie să primească răspuns negativ îndeosebi din partea tinerilor, afirmă Şalaru susţinut de mai mulţi internauţi.
Anatol Şalaru, ministrul Apărării
Anatol Şalaru, ministrul Apărării (facebook.com)

Fostul ministru al Apărării şi preşedintele grupului de iniţiativă al Partidului Unităţii Naţionale care este în proces de creare şi intenţionează să reprezinte interesele unioniştilor şi a celor care doresc să facă parte din UE, susţine că din momentul preluării funcţiei de preşedinte, Igor Dodon depune eforturi considerabile pentru a întoarce Republica Moldova în era sovietică.

”Ultima găselniţă a lui Dodon o reprezintă intenţia de eliminare a examenului de bacalaureat. Într-o perioadă în care statele lumii depun enorme eforturi financiare şi umane pentru a dezvolta învăţământul, calea cea mai sigură spre progres, Igor Dodon vrea o ţară de oameni proşti. Dodon îşi doreşte o ţară cu oameni uşor de manipulat, o ţară în care oamenii să creadă tot ce spune propaganda moscovită”, scrie Şalaru pe pagina sa de socializare.

În opinia fostului demnitar, tinerii trebuie pregătiţi nu doar pentru piaţa muncii din Republica Moldova, ci şi pentru piaţa muncii europene. Bacalaureatul nu trebuie să fie o sperietoare pentru elevi, iar Ministerul Educaţiei pe post de jandarm.

”Propunerea lui Dodon trebuie să primească un răspuns negativ nu doar din partea clasei politice, dar mai ales din partea tinerilor”, conchide fostul ministru al Apărării.

Igor Dodon, a declarat recent că trebuie să nu mai fie pusă presiune foarte mare pe elevii de liceu la BAC, care este dificil şi stresant, urmând ca fiecare elev să primească la încheierea studiilor un certificat de finalizare a şcolarizării, chiar dacă nu a susţinut examenele de bacalaureat. Doar liceenii care vor dori să dea BAC-ul, să depună o cerere în acest sens către administraţia şcolii. În paralel cu BAC-ul obişnuit, universal, să existe alternativa unor examene de profil.

Liliana Nicolaescu-Onofrei fost viceministru al Educaţiei a atenţionat că toate propunerile şeful statului sunt deja prevăzute în Codul educaţiei şi alte acte normative ale RM de care Dodon nu ştie ”şi, se pare, nici nu-şi dă seama că nu ştie”.

Internauţii continuă să aducă critici dure Preşedintelui R. Moldova pentru tentativa omiterii examenelor de bacalaureat.

Astfel, Marian Vladescu afirmă că ”Dodon este un trădător de ţară! Tot ce vine de la el face rău R. Moldova! Trebuie suspendat cât mai repede şi judecat pentru înaltă trădare!”

Având în vedere că şi consilierii prezidenţiali au ţinut o conferinţă de presă pe tema anulării BAC-ului, internautul Veaceslav Grosu comentează postarea lui Anatol Şalaru menţionând că ”probabil consilierii lui Dodon au copii care stau cam prost cu învăţătura. Acest Dodon şi acoliţii săi fac tot posibilul ca elevii moldoveni să nu aibă acces la facultăţile din România şi Europa.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe