Ana-Maria Brânză şi Alex Filip, cei mai buni sportivi ai anului 2013 în Ilfov
alte articole
Ana-Maria Brânză, campioană europeană la spadă cu echipa şi la individual, şi pilotul Alex Filip, campion naţional de raliuri la clasa 2WD, au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului 2013 din judeţul Ilfov, cu prilejul unei gale organizate de revista Ilfov Sport la Hotel Hilton din Capitală.
Ana-Maria Brânză, originară din Bragadiru, a terminat în acest an pe locul 1 la spadă feminin în ierarhia mondială a Federaţiei Internaţionale de Scrimă.
Revista Ilfov Sport a avut prima apariţie în iunie 2012 şi a ajuns la a 19-a apariţie lunară la finele acestui an, datorită unui colectiv tânăr şi pasionat de valorile sportului ilfovean, condus de Cristian Manea, director, Narcis Drejan, redactor-şef, şi Daniel Nazare, editorialist.
Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică artistică, a primit o diplomă de excelenţă pentru cariera sa de antrenor, cel mai titrat din lume, în timp ce Cristian Ţopescu a fost răsplătit tot cu o diplomă de excelenţă pentru întreaga carieră din presă.
Cel mai bun fotbalist al anului 2013 din Ilfov a fost desemnat Neluţ Roşu de la Concordia Chiajna, în timp ce premiile pentru cei mai buni fotbalişti din ligile a 2-a şi a 3-a au revenit lui Alin Pătraşcu (ACS Berceni) şi respectiv Paul Antonache (FC Voluntari).
Doi foşti rapidişti, Vasile Bădoi (FC Clinceni) şi Adrian Iencsi (FC Voluntari), au primit diplome speciale pentru cei mai buni antrenori din ligile a 2-a şi respectiv a 3-a. Cel mai bun portar al anului 2013 a fost desemnat Mircea Bornescu de la Petrolul Ploieşti, în timp ce stelistul Adrian Popa, fost la Chiajna, a primit o diplomă pentru revelaţia anului 2013.
Laurenţiu Reghecampf, care a activat cu succes la Concordia Chiajna, a primit titlul de cel mai bun antrenor al anului, pentru titlul cucerit cu Steaua în sezonul trecut şi evoluţia bună în cupele europene.
Gheorghe Hagi a primit un premiu special pentru proiectul deosebit lansat alături de primăria din Voluntari, comună unde va juca echipa sa Viitorul.
Viorel Moldovan, tehnicianul Rapidului, cu domiciliul în Pipera, a fost premiat la categoria "ambiţia anului 2013".
Lui Ionuţ Lupescu, şeful Comisie Tehnice a UEFA, i s-a acordat diploma pentru "ambasadorul anului 2013", în timp ce primarului Chiajnei, Mircea Minea, i s-a acordat diploma pentru "clubul anului", pentru rezultate deosebite aduse sportului din Ilfov.
Două legende ale canotajului românesc, Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache, multiple campioane olimpice, mondiale şi europene, au fost recompensate cu o diplomă de excelenţă pentru "echipa de aur".
Preşedintele Federaţiei Române de Karate, Lucian Băroiu, a primit diploma pentru "curajul anului 2013", datorită schimbărilor din FRK şi a rezultatelor bune din acest an.
Dinu Todoran, de la FC Voluntari, a intrat în posesia unei diplome speciale pentru întreaga sa carieră, la fel ca Bogdan Pătraşcu, de la FC Clinceni, care a activat timp de 9 ani în Serie A şi Serie B.
Mircea Rădulescu a fost răsplătit cu o diplomă de excelenţă pentru întreaga carieră de antrenor şi pentru activitatea de la Academia de Fotbal din Voluntari. Nu a fost uitat nici Nicolae Dică, de la FC Viitorul Voluntari, răsplătit cu o diplomă specială.