Amendat cu 200 de euro pentru că a îndrăznit să facă grătar în grădina sa

Grătar
Grătar (Image by KamranAydinov on Freepik)

„Într-o zi declarată sărbătoare de regiunea Emilia-Romagna, în care se impunea o măsură de urgenţă împotriva smogului, o persoană folosea grătarul pentru a frige carne”.

Cu această motivaţie, un bărbat de 30 de ani de origine calabreză din Bologna, regiunea Emilia-Romagna în Italia, a fost amendat de poliţia locală, care a întrerupt un grătar organizat între prieteni duminică, 19 martie.

Măsurile antipoluare includ şi interzicerea "arderii" în aer liber

În Localitatea Bologna, un oraş în care ultra-ecologiştii dezumflă roţile SUV-urilor în semn de protest, taie roţile maşinilor vecinilor lor, în care familiile luptă împotriva depăşirilor continue de Pm10, iar autorităţile locale urmăresc proiectul de lărgire a şoselei de centură şi a autostrăzii, chiar şi un grătar în propria grădină te poate costa scump.

Poliţiştii, care au efectuat un control, au aplicat aşadar cu stricteţe ordonanţa care interzice în capitala regiunii, de la începutul lunii octombrie până la sfârşitul lunii aprilie, nu doar circulaţia vehiculelor diesel şi a maşinilor vechi pe benzină, mai poluante, ci şi producerea de fum, de exemplu cu "combustie deschisă".

Aşa a fost considerat grătarul organizat de tânărul de 30 de ani amendat în curtea sa, "combustie deschisă" sau, cu alte cuvinte, "foc în aer liber".

În jurul orei 14.00, poliţia a bătut la uşa bărbatului de 30 de ani şi a emis o sentinţă fără drept de apel: „Într-o zi declarată sărbătoare de regiunea Emilia-Romagna, în care se impunea o măsură de urgenţă împotriva smogului, o persoană folosea grătarul pentru a frige carne”. Până pe 19 mai, tânărul poate plăti amenda în cuantum redus de 200 de euro. Sau se poate opune, invocând dreptul său inviolabil de a face grătar.

Informaţia a fost relatată de Corriere di Bologna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură