Lăsaţi fără curent şi căldură: Cum s-a terminat aventura unor activişti ce şi-au lipit mâinile de podeaua unui salon Porsche

(Twitter / ScientistRebel1)
Andrei Popescu
24.10.2022

Mai mulţi manifestanţi ecologişti s-au lipit de podeaua unui pavilion Porsche din Germania, în încercarea de a atrage atenţia directorului general al Volkswagen, Oliver Blume. În cele din urmă aceştia au fost arestaţi.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută în localitatea germană Wolfsburg, iar protestării au vrut să îi ceară lui Blume să facă lobby pentru introducerea unei limite de viteză de 100 km/oră în Germania.

După doar câteva ore de protest, activiştii s-au plâns că, la terminarea programului, angajaţii pavilionului au plecat acasă închizând lumina şi căldura şi că au refuzat să le aducă un castron în care să îşi facă nevoile, relatează Daily Mail.

Unul dintre activişti, Gianluca Grimalda, care declarase că se află în greva foamei, a început apoi să se plângă că mâna sa - pe care o acoperise cu superglue şi o lipise de podea - era umflată şi a spus că medicii l-au avertizat că riscă să facă cheaguri de sânge.

După doar o zi de protest, el a fost de acord să plece pentru tratament medical şi a fost arestat, înainte ca forţele de ordine să intervină pentru a sălta restul demonstranţilor.

Activiştii sunt membri ai Scientist Rebellion, un grup care se promovează ca un grup de oameni de ştiinţă "dispuşi să spună adevărul despre criza climatică şi să acţioneze în consecinţă".

Grupul îndeamnă Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători auto din Germania, să intensifice lupta împotriva poluării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor