Elon Musk: Închiderea centralelor nucleare este "o nebunie", "antiumană" şi un risc pentru securitatea naţională

Elon Musk
Elon Musk (Peter Parks / AFP / Getty Images)
D.B.
29.08.2022

Unii ecologişti sunt "antiumani" pentru că pledează pentru închiderea centralelor nucleare, o măsură "nebunească" care ar pune în pericol securitatea naţională şi mediul înconjurător, susţine Elon Musk.

"Ţările ar trebui să crească producţia de energie nucleară. Este o nebunie din punct de vedere al securităţii naţionale şi este rău pentru mediu să le închidem", a scris Musk pe Twitter.

Când un utilizator a remarcat că ecologiştii "nu sunt pro-energie curată, sunt antiumani", Musk a răspuns: "Unii sunt într-adevăr, din păcate, antiumani".

Potrivit publicatiei Fortune, într-un interviu acordat în luna martie pentru Business Insider, Musk a afirmat că este "o nebunie să închizi centralele nucleare acum, mai ales dacă te afli într-un loc unde nu există dezastre naturale". El a cerut ca centralele nucleare închise să fie redeschise şi a spus că, din moment ce Germania nu are un risc "masiv" de dezastre naturale, "nu există cu adevărat niciun pericol cu centralele nucleare".

Orientarea la nivel global spre energia nucleară a scăzut după dezastrul de la Fukushima din 2011. Însă asaltul Rusiei asupra Ucrainei a reînviat interesul pentru această sursă de energie, având în vedere penuria ulterioară de gaze şi petrol.

Chiar şi în condiţiile în care creşte îngrijorarea cu privire la posibilitatea unui dezastru de tip Cernobîl la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, ocupată în prezent de trupele ruseşti, interesul faţă de energia nucleară rămâne viu în continuare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor