Aleşii locali din ACL îi jură credinţă lui Iohannis şi condamnă ordonanţa traseismului

Liga Aleşilor Locali ai ACL a adoptat, sâmbătă, o rezoluţie în cadrul căreia îşi manifestă susţinerea la alegerile prezidenţiale pentru candidatul alianţei, Klaus Iohannis, în timp ce condamnă controversata ordonanţă care permite traseismul politic al aleşilor locali, adoptată recent de Guvernul Ponta.
Andrei Pricopie
06.09.2014

alte articole

Preşedintele PNL Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.09.2014

Liga Aleşilor Locali ai ACL a adoptat, sâmbătă, o rezoluţie în cadrul căreia îşi manifestă susţinerea la alegerile prezidenţiale pentru candidatul alianţei, Klaus Iohannis, în timp ce condamnă controversata ordonanţă care permite traseismul politic al aleşilor locali, adoptată recent de Guvernul Ponta.

Primarii, şefii consiliilor judeţene şi consilierii PNL şi PDL reuniţi la Braşov au adoptat rezoluţia în unanimitate, declarându-şi "sprijinul hotărât şi necondiţionat faţă de candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din 2014 – Klaus Iohannis". Aleşii locali ai ACL susţin că Iohannis este capabil să ducă România pe drumul cel bun, un drum al valenţelor occidentale şi al statului de drept.

"Vom face tot ce ne stă în putinţă, în limitele unei competiţii democratice, pentru a-l sprijini în campania electorală viitoare, iar Klaus Iohannis va fi viitorul Preşedinte al României. Credem cu tărie în proiectele şi viziunea lui Klaus Iohannis pentru România şi vom contribui în mod activ la implementarea măsurilor propuse de acesta şi în final, la schimbarea României în bine", se precizează în rezoluţie.

Totodată, aleşii locali s-au declarat numulţumiţi "de promovarea de către Guvernul Ponta, printr-o procedură profund nedemocratică, a unei ordonanţe de urgenţă care încurajează traseismul aleşilor locali". În opinia acestora, avem de a face cu o încercare a lui Victor Ponta şi a PSD de a pregăti un "amplu mecanism de fraudare a alegerilor din noiembrie 2014".

Aleşii locali au atras atenţia asupra derapajelor democratice, îndepărtarea de la statul de drept şi desconsiderarea votului românilor de care dau dovadă Victor Ponta şi acoliţii săi, precum şi riscul ca România să se întoarcă cu 10 ani în urmă, la practicile guvernării Năstase şi a PSD de a controla întreaga scenă politică şi fiecare aspect al vieţii românilor.

Liga Aleşilor Locali menţionează că reprezentanţii PNL şi PDL nu au candidat în alegeri "pentru a face jocurile politice ale Guvernului şi ale PSD". "Din acest motiv, dezavuăm încercarea acestora de a desconsidera voturile românilor şi de a racola, prin orice mijloace, aleşi locali de la toate forţele politice adversare", se mai arată în document.

"Vedem că, în spatele unor argumente perfide şi demagogice, în realitate stă un singur motiv ascuns – fraudarea alegerilor. Victor Ponta şi baronii PSD încearcă, prin controlul a cât mai mulţi primari şi consilieri locali, să îşi pună la punct mecanismul de fraudare. Indiferent de şantajele şi constrângerile la care va apela Guvernul, vom rămâne loiali electoratului care ne-a ales, proiectelor pe care le-am susţinut şi candidatului nostru, Klaus Iohannis. Victor Ponta şi PSD trebuie să înţeleagă că atunci când suntem ameninţaţi cu lipsa de fonduri, atunci când suntem ameninţaţi cu faptul că nu ne vom putea duce la bun sfârşit proiectele de investiţii, în realitate cei ameninţaţi cu adevărat sunt românii. Victor Ponta şi baronii PSD trebuie să înţeleagă că nu pe noi ne şantajează, ci îşi şantajează propriul popor", reiese din rezoluţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor