ALDE şi PSD acuză numiri politice la prefecturi. Cioloş ar putea fi chemat să dea explicaţii în Parlament

La câteva zile după ce Tăriceanu a cerut chemarea lui Cioloş în Parlament pentru a da "socoteală" pe tema evacuării Antenelor, celălalt copreşedinte ALDE, Daniel Constantin, vrea şi el convocarea premierului, pe tema numirii noilor prefecţi.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD şi ALDE îl acuză pe Cioloş că, după ce a demis nouă prefecţi şi doi subprefecţi a făcut apoi numiri politice. În timp ce PSD s-a rezumat (deocamdată) doar la critici, ALDE a solicitat, luni, Biroului permanent al Camerei Deputaţilor chemarea în Parlament a premierului Cioloş, pentru a da explicaţii cu privire la criteriile care au stat la baza numirii noilor prefecţi, a anunţat Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

"Schimbările au fost anunţate de premier în urmă cu mai mult timp şi care au anumite criterii pe care le-a avut la bază premierul şi nu vreau să le comentez. Însă, vreau să fim cu toţii foarte atenţi la criteriile care au stat la baza numirii noilor prefecţi. Eu am văzut în nenumărate rânduri abordările pe care le-a avut premierul Cioloş, dar mai ales purtătorul de cuvânt al Guvernului, care ne-au informat la unison că vor avea la bază criterii care ţin de neimplicarea politică, de lipsa unei apartenenţe la un partid politic, lucruri care ne dau şi nouă partidelor care vom concura în alegerile locale şi parlamentare garanţia faptului că nu vor fi avantajate anumite partide în cadrul acestor cicluri electorale. Din păcate, am văzut că majoritatea celor care au fost numiţi săptămâna trecută fie sunt membri suspendaţi ai PDL, PNL, fie sunt oameni care au făcut parte din partide", a declarat Daniel Constantin, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă la sediul ALDE.

În aceste condiţii, premierul trebuie să explice de ce un Guvern tehnocrat a făcut "numiri cu puternic substrat politic", a precizat Constantin.

"Să dăm la o parte demagogia care s-a aşezat în jurul acestui guvern că ar fi un guvern de tehnocraţi. De fapt, este un guvern care este numit politic, acţionează politic şi care numeşte în fiecare zi oameni care fac parte din partidul politic PDL sau PNL", a acuzat copreşedintele ALDE, adăugând că dacă în fruntea ţării ar fi fost un Guvern politic astăzi, nu ar fi avut nimic împotriva discutării unor numiri politice la instituţia prefectului.

La rândul său, Liviu Dragnea a acuzat şi el " că au ieşit la iveală câteva situaţii în care prefecţii numiţi sunt ori foşti membri PNL, ori asumaţi public de către PNL, ceea ce îi creează o problemă premierului, la care trebuie să răspundă rapid", a afirmat Dragnea, înainte de a intra la şedinţa de grup a deputaţilor social-democraţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne