Alaturati-va revolutiei juice-urilor verzi!

Multora aceasta fiertura verde le-ar putea parea destul de scabroasa, dar amestecata impreuna cu o combinatie adecvata de fructe, este de-a dreptul delicioasa.
Multora aceasta fiertura verde le-ar putea parea destul de scabroasa, dar amestecata impreuna cu o combinatie adecvata de fructe, este de-a dreptul delicioasa. (Cat Rooney / The Epoch Times)

Ce o fi domnule un juice verde? Pentru a ma exprima ca personajul lui Martin Landau, vechiul agent Bob, din “Anturaj” de pe HBO: "Daca v-as spune ca ati putea manca toate verdeturile amare, cu gust neplacut, dar super-nutritionale, care sunt esentiale pentru sanatatea umana, si ca ar avea gustul unui desert rafinat... ar fi ceva care sa va intereseze?" Ei bine, desigur ca ar fi. Mama a spus mereu ca ar trebui sa mananc aceste lucruri, dar intotdeauna am urat gustul lor. Acum exista o modalitate de a o face si de a va bucura de ele. Astept cu nerabdare, chiar.

Boutenko Victoria, o imigranta rusa in SUA, este considerata inventatoarea conceptului de juice verde. Ea a pornit de la ideea urmatoare: cimpanzeii au aproximativ 99.4% din acelasi ADN ca oamenii. Oamenii de stiinta au infectat cimpanzei cu boli umane, cu scopul de a experimenta diferite leacuri. Ce s-ar intampla daca am face opusul, s-a gandit ea. Ce-ar fi daca am studia ce mananca cimpanzeii in habitatul lor natural, si am vedea modul in care o alimentatie similara ar afecta oamenii? S-a dovedit ca ceea ce ei mananca in principal, sunt frunze verzi si fructe. Argumentul uzual impotriva acestui tip de regim alimentar pentru om este — unde e carnea? Sau, cu alte cuvinte, nu exista suficiente proteine. Surpriza, surpriza — ba exista. Legumele cu frunze de un verde inchis au mai mult decat suficiente proteine pentru a satisface nevoile nutritive ale omului. Dupa cum explica Boutenko, "o jumatate de kilogram de nap are chiar mai multe proteine decat este recomandat de USDA (Departamentul pentru agricultura al Statelor Unite) pe zi", iar "frunzele de morcov sunt de cateva ori mai hranitoare decat radacinile, dar parerea ca verdeata este pentru iepuri, oi si vaci, ne-a impiedicat sa mancam frunze de morcov in salate". Ea continua prin a sugera sa incepem sa ne gandim la frunzele verzi ca la un grup alimentar complet nou, in sine.

Una din principalele probleme cu verdeata, cu toate acestea, este ca nu putem accesa usor nutrientii ce abunda in ele pentru ca falcile noastre nu sunt suficient de puternice. In falcile noastre mici avem mai putin loc pentru toti dintii si musculatura necesara transformarii in pulbere a celulozei care ascunde nutrientii plantelor.

Cum sa netezim terenul de joc? Prin blendere industriale. Ma gandesc la ele ca la blendere musculare in loc de masina GTO cu semi-putere, cum ar fi masivul blender cu 3,5 cai putere de la BlendTec (un blender normal are o jumatate de cal putere). Aceste lucruri pot lichefia o bucata de lemn. Plantele verzi nu au nici o sansa. Vitamix face un blender puternic de asemenea, dar in comentariile de pe Internet, BlendTec este masina pe care un expert in producerea juice-urilor verzi l-ar alege.

Acum ajungem la partea distractiva — cum sa facem aceste lucruri gustoase. Boutenko a spus ca prima data a amestecat in blender niste nap, dar o adiere a amestecului aproape a facut-o sa lesine. Apoi a avut ideea sclipitoare de a adauga cateva banane. O imbunatatire imediata. Fructele! Cimpanzeii au fost observati facand sandwich-uri din fructe si frunze. Ei ruleaza o bucata de fruct intr-o frunza si o consuma. Deci, in esenta, pui niste verdeata, apoi adaugi niste fructe. In ceea ce priveste combinarea produselor alimentare, fructele nu trebuie amestecate cu legumele radacinoase. Frunzele sunt o alta poveste. Frunzele si fructele sunt o potrivire facuta in Gradina Edenului. Preferatul meu este spanac sau nap, 2 banane, o piersica, niste struguri si o crenguta de menta. Retetele lui Boutenko necesita multa apa, dar nu ma intereseaza textura. Cu ajutorul super-blenderelor, daca adaugati mai putina apa, veti obtine un verde stralucitor, asemanator cu Oobleckul lui Bartholemew (Dr. Seuss), care are consistenta budincii. Ea utilizeaza cuvantul "budinca" pentru a denumi cateva din retetele ei. Apa este necesara, totusi. Daca alegeti consistenta budincii, asigurati-va ca ati baut cel putin doua pahare mari de apa, dupa aceea.

Marturia mea preferata, a domnului S. Chiao, din Taiwan: "... medicii mi-au spus ca forma mea de cancer pancreatic nu scadea. Testul CE190 a avut un nivel de 40. Normal este de 33. Apoi am citit cartea Victoriei si am aflat despre juice-urile verzi. Am inceput sa beau 16 uncii de juice verde pe zi si a devenit o parte a regimului meu alimentar zilnic. Am folosit de obicei suc de portocale, banane, ananas si mango. Partea verde a fost reprezentata de patrunjel, mladite de floarea-soarelui, salata verde si lastare tinere de mazare. Dupa un alt termen de trei luni, cand am avut urmatoarele verificari, testul CE190 a aratat un nivel de 28, mai bun decat in mod normal! Cred ca juice-urile verzi mi-au salvat viata."

Trebuie sa incercati dumneavoastra insiva unul din aceste lucruri pentru a crede ce gust incredibil de delicios au. Deci, luati o copie a "Verde pe viata" de Victoria Boutenko, incepeti sa economisiti bani pentru blenderul dvs. industrial (sunt scumpe, dar merita) si alaturati-va revolutiei juice-urilor verzi!

Mark Jackson este un antrenor personal certificat din New York City. Site-ul lui web este www. newwarriorfitness. com.