Alarmă în Marea Britanie din cauza drogului numit "praf de maimuţă" care duce la sinucidere şi canibalism [video]

Droguri (photos.com)
Mioara Stoica
22.08.2018

Un drog sintetic devine din ce în ce mai popular în regiunea West Midlands a Angliei. Este vorba despre "praful de maimuţă", care înspăimântă populaţia şi îngrijorează autorităţile.

„Praful de maimuţă“, numit şi MDPV, este un medicament de clasa B - o clasificare dată de Parlamentul Britanic, în care sunt incluse amfetaminele, barbituricele, codeina, marijuana şi cannabinoide sintetice – care se află în circulaţie deja de mai mulţi ani.

Această substanţă psihoactivă provoacă halucinaţii, agitaţie şi stări paranoide severe. De asemenea, împiedică consumatorii să simtă durere, ceea ce îi face foarte imprevizibili, le dă o forţă fizică supranaturală care le permite să se urce pe clădiri şi stâlpii stradali, sau să atace pe oricine se apropie fără frică. Mai mult, îi face pe consumatori să se arunce de pe clădiri, să muşte.

Un alt efect ciudat al consumului acestui medicament este tendinţa spre canibalism, un aspect care îi sperie foarte mult pe cei din jur. Cel mai grav este că efectele sale pot dura mai multe zile, cu stări psihotice prelungite.

În ultimele trei luni, poliţia din Staffordshire, un oraş şi o agenţie din regiunea West Midlands au primit 950 de apeluri legate de acest drog. Acest lucru a fost raportat de către şeful poliţiei, Jeff Moore, la BBC.

Serviciile de urgenţă ale oraşului britanic Stoke-on-Trent (Staffordshire) se tem că abuzul de MDPV poate deveni o epidemie. "Praful de maimuţă" este foarte popular din cauza preţului său scăzut. O pungă costă doar două sterline (2,5 USD), ceea ce face ca grupul persoanelor fără adăpost să fie cel mai mare consumator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor