Adrian Papahagi: În România toată lumea te bănuieşte de oportunism şi de gânduri ascunse

"În România toată lumea te bănuieşte de oportunism şi de gânduri ascunse, dar nimeni nu îşi imaginează că ai putea fi animat de patriotism şi de dorinţa de a face bine" - Adrian Papahagi
Andrei Pricopie
07.06.2016

alte articole

Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
07.06.2016

Aflaţi la început de drum, Nicuşor Dan şi echipa sa de la USB - oameni diferiţi de clasa politică actuală - merită încurajări, este de părere profesorul Adrian Papahagi, proaspăt retras din viaţa politică a "cetăţii".

"Am exprimat toate rezervele politice şi doctrinare pe care le am faţă de Nicuşor Dan şi mişcarea sa politică. Ele rămân în picioare şi mă tem să nu se accentueze, pe măsură ce USB, devenită USR, se va manifesta la nivel naţional şi va ieşi din domeniul strâmt al administrării Capitalei.

Cred însă că e cinstit să le acordăm prezumţia de bună credinţă şi să le urăm succes în primăriile bucureştene la acest început de drum. Au ştiut să canalizeze o speranţă şi au ocazia să ducă acum, în mod eficient, lupta politică împotriva corupţiei şi pentru o bună administrare.

Să vedem ce vor face. E potrivit să ne interzicem în acest moment negativismul, conspiraţionismul şi pesimismul. Măcar la început de drum, nişte oameni diferiţi de clasa politică actuală merită încurajări", a declarat Adrian Papahagi.

Profesorul a explicat că ştie pe propria piele cât de ingrat era când, proaspăt intrat în politică, fără vreo implicare publică anterioară, fără vreo pată în CV, educat la aceleaşi şcoli cu Nicuşor Dan, n-a simţit nicio solidaritate din partea celor proveniţi din aceeaşi lume cu el.

De ce se întâmplă astfel? "Fiindcă în România toată lumea te bănuieşte de oportunism şi de gânduri ascunse, dar nimeni nu îşi imaginează că ai putea fi animat de patriotism şi de dorinţa de a face bine."

"Opţiunile doctrinare ne separă, dar dorinţa de normalitate, decenţă, cinste şi bună guvernare ne apropie. Succes, deci, Nicuşor Dan, Clotilde Armand & cie!", a subliniat Adrian Papahagi.

În final, profesorul a ţinut să sublinieze - ca să nu se interpreteze nicicum acest mesaj - că a părăsit definitiv viaţa politică şi nu va mai avea nicio implicare partizană de acum înainte.

"Scriu, ca om liber, ce mă taie capul, fără nicio agendă politică", a adăugat Adrian Papahagi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor