Adrian Năstase, operat sub microscop - are patru plăgi. Iată traseul glonţului

Fostul premier are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, conform unor surse medicale. Operaţia la care urmează să fie supus va presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului.
. (Joe Raedle/Getty Images)
Liviu Şerbănescu
21.06.2012

Fostul premier are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, conform unor surse medicale. Operaţia la care urmează să fie supus va presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului.

"La aceeaşi operaţie, vor fi făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde va fi cazul", au afirmat surse medicale.

Potrivit aceloraşi surse, glonţul tras de fostul premier a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

Fostul premier Adrian Năstase va fi operat, sub microscop, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală.

A cerut voie să-şi ia nişte cărţi

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa, el provocându-şi o rană în zona gâtului cu un pistol.

Tragedia a avut loc după ce Adrian Năstase le-a cerut voie poliţiştilor să ia nişte cărţi din biroul său, potrivit altor surse.

Astfel, fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol.

Apoi, unul dintre poliţişti a încercat să-l oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului trăgând un glonţ, apoi ambulanţa l-a dus pe Adrian Năstase la Spitalul Floreasca.

Vizitat de familie

Joi dimineaţă, în jurul orei 9.30, Năstase a fost vizitat de soţie şi de unul dintre băieţi. Apoi au început pregătirile pentru operaţie.

Parchetul instanţei supreme a anunţat miercuri noapte că face cercetări în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea definitivă a lui la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Astfel, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost constituită o cauză având ca obiect incidentul petrecut miercuri seară, "cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului Năstase Adrian", conform unui comunicat de presă al Ministerului.

De ce a fost condamnat Năstase

Adrian Năstase este primul premier al României după 1989 care a fost condamnat la închisoare. Pedeapsa a fost dată de judecători pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Procesul său, început în 2009, s-a finalizat miercuri cu o sentinţă-surpriză: doi ani de puşcărie. Dosarul în care a fost condamnat, "Trofeul Calităţii", nu părea să ridice probleme prea mari pentru fostul premier, care nu s-a aşteptat să se ajungă la această sentinţă.

Totul a început în 2009, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, pe 20 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor