Adrian Curaj promite schimbarea cadrului legislativ în materie de doctorat

În contextul în care numeroase personaje din prim-planul vieţii politice au fost acuzate în ultimii ani de plagiat, noul ministru al Educaţiei a anunţat o iminentă schimbare a cadrului legislativ, în bază căruia sunt verificate acuzaţiile de plagiat a lucrărilor de doctorat.
Adrian Curaj
Adrian Curaj (ziuaveche.ro)

Invitat la Digi24, Adrian Curaj a declarat, de asemenea, că va recomanda ca demnitarii să nu se înscrie la doctorat în perioada în care ocupă funcţii publice iar fiecare caz de plagiat va fi analizat indiferent de poziţia celui acuzat de plagiat.

”Sunt foarte bucuros, comisia şi-a încheiat ieri activitatea. Are un raport foarte bun, excelent. Iar pe parcursul săptămânii care începe voi anunţa toate transformările propuse, iar cadrul legislativ va fi setat în următoarele săptămâni. Cred că în cadrul instituţional normativ stabilit vor fi tratate toate situaţiile independent de poziţia celor care au doctorat şi vor fi făcute recomandări ca demnitarii, pe perioada cât sunt demnitari, să se abţină să susţină doctorat sau să se înscrie la doctorat”, a susţinut ministrul.

De asemenea, Adrian Curaj a mai precizat că în contractul de finanţare a universităţilor din România a fost introdusă obligativitatea ca, până la sfârşitul semestrului întâi, să îşi evalueze şcoliile doctorale, să facă prezentarea raportului în Senat, urmând ca raportul să fie ulterior făcut public.

"Voi genera un mecanism care va duce la transformări majore şi la stabilirea încrederii în sistemul de doctorat din România”, a promis ministrul.

Reamintim că încă din 2012, România a fost zguduită de o seamă de scandaluri răsunătoare de plagiat. Rând pe rând, premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea şi alţi UNPR-işti aflaţi sub tutela lui şi, post schimbare de guvern, ministrul de Interne Petre Tobă, au fost acuzaţi că şi-au plagiat lucrările de doctorat.

Toţi cei acuzaţi sunt în continuare doctori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne