Adevărul TV nu trăieşte, dar nici nu vrea să moară
Înfiinţat în urmă cu aproape doi ani cu scopul declarat de a deveni cel mai bun post de televiziune din România, Adevărul TV se află acum în pragul colapsului. Pentru a treia oară în ultimul timp, Consiliul Naţional al Audiovizualului va analiza joi o nouă cerere de prelungire a licenţei cu şase luni pentru postul în cauză, fiind vorba de ultima prelungire la care Adevărul Holding mai are dreptul. Compania a primit licenţa TV în octombrie 2010, şi o prelungire de încă şase luni în octombrie 2011.
În urmă cu doi ani, Alexandru Sassu, cel ce fusese adus pentru a se ocupa de proiectul Adevărul TV, vorbea de o televiziune ce urma să facă parte dintr-o structură de 40 de televiziuni locale, anunţând chiar şi un buget de 300.000 de euro pentru achiziţia staţiilor locale. Totodată, la momentul respectiv şefii trustului declarau că investiţiile totale urmau să se ridice la 37,5 milioane de euro.
Numai că, după mai multe luni în care televiziunea a funcţionat doar online, divizia TV de la Adevărul a fost, teoretic, desfiinţată, toţi cei aproximativ 20 de angajaţi care se ocupau de zona TV fiind disponibilizaţi. Logic, a urmat şi demisia lui Alexandru Sassu – politician important care, înainte de Adevărul TV, fusese preşedintele Televiziunii Române! - aşa că din giganticul proiect nu a mai rămas aproape nimic. Cererea adresată CNA nu poate reprezenta decât o continuare a agoniei sau doar dorinţa patronului trustului Adevărul, Dinu Patriciu, de a include pe lista activelor – în cazul unei vânzări a trustului, aşa cum se aude în piaţă – şi un post sau măcar o licenţă funcţională de televiziune.