Acuzat că şi-a făcut imagine pe seama dramei din Colectiv, Buşoi reacţionează

Conferinţa de presă susţinută de Buşoi, candidatul PNL la Primăria Capitalei, având ca fundal un banner cu imagini legate de cutremurul din 1977 şi de drama din Colectiv, a stârnit reacţii dure în mediul online. Politicianul nu a întârziat să dea replica acuzelor primite.
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
12.01.2016

Criticat în temeni duri după ce a ţinut o conferinţă de presă având pe fundal imagini legate de tragedia din Colectiv, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cristian Buşoi, susţine, pe contul său de Facebook, că nu a intenţionat să se folosească de drama tinerilor arşi de vii în clubul bucureştean pentru a-şi face imagine şi le cere scuze celor ce s-au simţit lezaţi de abordarea lui.

"Am vorbit astăzi, într-o conferinţă de presă, despre necesitatea consolidării clădirilor din Bucureşti care prezintă risc seismic şi am atras atenţia că nu suntem încă pregătiţi să facem faţă unei noi tragedii, posibile în cazul unui eventual cutremur, aşa cum ne-a demonstrat incendiul de la Colectiv.

Unele reacţii au fost critice, întregul demers fiind suspectat de instrumentalizarea tragediei de la Colectiv într-un exerciţiu electoral de imagine. Mărturisesc cu toată sinceritatea că nu am intenţionat acest lucru, iar celor pe care această asociere i-a lezat în vreun fel le cer scuze. Înţeleg ceea ce i-a deranjat şi îi asigur de faptul că nu am intenţionat să mă folosesc de ce s-a întâmplat în tragedia de la Colectiv sau în cea întâmplată în martie '77. Cred cu tărie că astfel de evenimente nu trebuie uitate, ci trebuie să învăţăm din ele şi să nu repetăm greşelile trecutului. Suntem datori să punem pe primul plan SIGURANŢA noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor care vin prin măsuri concrete şi durabile de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, integrate unei strategii administrative responsabile şi sensibile la problemele oamenilor!", scrie Buşoi.

Reamintim că liberalul Cristian Buşoi a susţinut luni o conferinţă de presă, în cadrul căreia a definit marile priorităţi ale oraşului, în viziunea sa, şi anume consolidarea clădirilor încadrate în clasa I şi II de risc seismic din Capitală şi construirea unui mare spital de urgenţă în oraş, un spital care să fie cel mai mare din Europa de Est.

În spatele candidatului PNL la Primăria Capitalei a fost afişat un banner cu imagini de la cutremurul din 1977 şi de la Colectiv cu mesajul "Bucureşti, trezeşte-te! 1977#cutremur-2015#Colectiv". Ideea lui Buşoi a stârnit însă numeroase critici în mediul online, liberalul fiind acuzat că-şi face campanie electorală folosindu-se, în mod cinic, de tragedia de la clubul bucureştean.

Nici ideea cu spitalul-mamut nu a fost foarte agreată în mediul online: "Mai bine ai face să faci în fiecare judeţ câte unul mai mic, eventual clinici specializate pe diverse domenii medicale, dar de vârf şi cu cercetare medicală la maxim, decât o megalomanie detestabilă şi neterminată", opinează un internaut.

"Din ciclu: petarda zilei. Bucureştiul aşteaptă normalitate şi transparenţa banilor cheltuiţi", opinează un alt bucureştean, în contextul în care un raport recent al Curţii de Conturi arată că în perioada 2007-2014, primăriile Bucureştiului, indiferent de coloratura politică a celor care le-au condus, au cheltuit aproximativ 600 milioane euro pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi. Şi nu oricum, ci cumpărând panseluţe, crizanteme, bănci şi balansoare la preţuri gonflate de câteva ori, risipind astfel, fără nicio jenă, banul cetăţeanului. Culmea este că, în pofida sumelor uriaşe cheltuite, suprafaţa spaţiilor verzi nu a crescut nici măcar cu un metru pătrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor