Finii lui Cristian Buşoi, pe locul 5 în topul "băieţilor deştepţi" care s-au umplut de bani din retrocedări

Doi fini ai europarlamentarului liberal Cristian Buşoi au scos 77.535.100 lei investind sub 300.000 de ron în cumpărarea de drepturi litigioase.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Epoch Times România)

Bogdan Militaru şi Daniel Groza, finii lui Cristian Buşoi, candidatul PNL la Primăria Capitalei, intră în galeria selectă a profitorilor retrocedărilor făcute “pe sub masă” de Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), scrie ancheteonline.ro, preluat de Hotnews.

Potrivit sursei citate, cei doi fac parte "din gaşca băieţilor deştepţi" care au cumpărat drepturile litigioase de la foştii proprietari. Aceştia au investit 290.000 (cât au plătit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timişoara, numite Preda Valeria) şi au câştigat, 77.535.100 lei.

Afacerea s-a derulat în 2008, când la conducerea ANRP se aflau colegii de partid ai lui Cristian Buşoi (Ingrid Zaarour, preşedinte, Theodor Nicolescu, vicepreşedinte, Cătălin Teodorescu, membru). Toţi cei trei liberali, aflaţi atunci în fruntea ANRP, sunt urmăriţi acum penal pentru retrocedări ilegale!

Potrivit unui raport întocmit pe data de 06.03.2015, de Guvernul României, “privind verificările efectuate la ANRP a atribuţiilor în precesul de aplicare a Legii 10/2005”, se arată că restituirile către finii lui Cristian Buşoi (Bogdan Militaru şi Daniel Groza), se plasează în topul retrocedărilor, pe locul 5, în ceea ce priveşte valoarea sumelor încasate, mai arată sursa citată. Pe locul 1 în acest top se plasează cesionarul Horia Simu, care a fost în arest preventiv şi trimis acum în judecată pentru dare de mită, iar pe locul doi se află cesionarul Mihai Rotaru, reţinut zilele trecute.

Mai amintim, în context, că soacra lui Buşoi a fost condamnată pe fond pentru spălare de bani, procesul fiind acum pe rol la ICCJ.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne