Traian Băsescu: Susţinut politic, Nicuşor Dan ar putea să câştige Primăria Capitalei

Mişcarea Populară nu se va retrage din lupta pentru şefia Primăriei Capitalei, a susţinut preşedintele formaţiunii, Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Prezent în platoul B1 TV, Traian Băsescu a declarat că, în opinia sa, candidatul liberalilor în cursa pentru fotoliul lui Sorin Oprescu - Cristian Buşoi - nu are nicio şansă să câştige alegerile. O şansă ar avea însă Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

"În ceea ce-l priveşte pe Buşoi, nu-i dau nicio şansă, oricâte eforturi politice şi nepolitice s-ar face pentru câştigarea alegerile de către Buşoi. În ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Dan, dacă va avea o forţă politică care să-l sprijine, o forţă consistentă, s-ar putea să poată câştiga, dar deocamdată e prematur", a declarat Băsescu duminică la B1 TV.

El a amintit că PNL are deja primar la Bucureşti.

"Liberalii au acum primar. Nu ştiu de ce Iohannis nu l-a luat pe primarul liberal în funcţie al Capitalei să meargă cu el ca să-i arate Bucureştiul, că sunt convins că nu-l cunoaşte, e sibian, e cum eram eu în 1991, când am venit de la Constanţa, nu cunoşteam Bucureştiul", a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a subliniat însă că Mişcare Populară nu renunţă la luptă. "Ce vă pot spune cu certitudine este că MP nu va rămâne în afara jocului la Primăria Capitalei. Cu cine vom candida, vom vedea".

Vorbind despre alegeri în general, fostul şef de stat a declarat că Mişcarea Populară îşi doreşte un procent de 15-20% la alegerile locale de anul care vine.

"Îmi doresc 15- 20% pentru Partidul Mişcarea Populară la alegerile locale. În primul rând, acest lucru depinde de capacitatea organizaţiilor locale, şi depinde foarte mult de liderii locali, dacă deschid partidul sau nu. Dacă vor vrea să-l închidă pentru ei, va fi un eşec, dacă îl vor deschide, au şanse majore. Vom vedea la alegeri dacă au preluat semnalul. Ai valoare (în politică - n.r.), ai voturi, nu ai valoare, nu ai voturi", a continuat Traian Băsescu.

Moderatorul emisiunii a adus în discuţie chestiunea alegerii primarilor din primul tur, moment în care Traian Băsescu i-a replicat că
această lege este o eroare care provine din timpul mandatului său.

"Alegerea primarilor din primul tur este o greşeală care s-a făcut în timpul mandatului meu. Ca de altfel şi votul uninominal, care a fost tot o greşeala. Iohannis, actuala majoritate parlamentară a avut ocazia să corecteze acest lucru. Votul uninominal l-au rezolvat, dar alegerea primarilor din primul tur nu", a mai precizat şeful MP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne