Academicianul Laurenţiu M. Popescu a fost distins cu "Medalia de Merit" a Academiei Internaţionale de Cercetări Cardiovasculare

Academicianului Laurenţiu M. Popescu i-a fost conferită, vineri, "Medalia de Merit" a Academiei Internaţionale de Cercetări Cardiovasculare pentru anul 2012.
Epoch Times România
08.06.2012

Academicianului Laurenţiu M. Popescu i-a fost conferită, vineri, "Medalia de Merit" a Academiei Internaţionale de Cercetări Cardiovasculare pentru anul 2012.

Această distincţie este considerată de vârfurile medicinei internaţionale un adevărat premiu Nobel pentru cardiologie.

Academicianul Laurenţiu M. Popescu, coordonatorul echipei de medici de la Institutul "Victor Babeş", este cel care a devenit foarte cunoscut după ce a descoperit telocitele, un tip de celule umane cu rol regenerativ.

Acestea se găsesc în organe vitale precum plămânii, creierul, inima sau rinichii şi fac obiectul studiilor oamenilor de ştiinţă din toată lumea. Cele mai active ţări în cercetarea telocitelor sunt China, Germania, Belgia, Italia şi SUA.

După ceremonia de decernare a premiului, academicianul Laurenţiu Popescu a declarat că "este o onoare aceasta medalie pe care o împart cu profesorul Piero Anversa de la Universitatea Harvard din SUA, ea are o valoare morală, ideatică, dar în primul rând ştiinţifică."

El a adăugat că este cel mai important semn de recunoaştere al unor tradiţii de la Institutul Victor Babeş, cel mai vechi institut de cercetare din România. Profesorul Laurenţiu Popescu a punctat că în România există destule mijloace tehnice pentru a putea progresa cu această cercetare.

"Există un grup entuziast la Victor Babeş. Am spus întotdeauna că o recunoaştere completă internaţională în zona medicală implică trei etape: o descoperire în sine care este făcută, să zicem telocitele, a doua etapă este clarificarea importanţei lor pentru funcţia normală a organismului, respectiv pentru diverse stări patologice şi a treia intervenţia terapeutică, cum pot fi folosite în tratament. Eu mă aştept ca de-a lungul timpului să apară un fel de trio în care noi am reprezentat începutul".

Rectorul UMF "Carol Davila", prof. dr. Ionel Sinescu, a declarat că este un lucru extraordinar, cu atât mai mult cu cât cercetarea românească are dificultăţi. Cercetările realizate de prof. dr. Laurenţiu Popescu sunt un rezultat al perseverenţei şi geniului, iar Universitatea, Academia şi alte institute vor susţine continuarea lor, a subliniat prof. dr. Ionel Sinescu.

Premiul i-a fost înmânat de profesorul Narrajan Dhalla de la Universitatea din Manitoba - Canada.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor