VIDEO Protestul angajaţilor TVR continuă

Protest spontan la TVR
Protest spontan la TVR (Epoch Times România)
Ioana Statescu
08.10.2012

Angajaţii TVR au continuat protestul spontan din curtea Societăţii Române de Televiziunea, manifestându-şi astfel nemulţumirea faţă de procesul de concediere colectivă din TVR, în urma căruia vor fi desfiinţate aproximativ 900 de posturi.

Într-un interviu acordat reporterilor The Epoch Times, Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR, a declarat că a cerut membrilor Consiliului de Administraţie suspendarea procesului de concediere colectivă a angajaţilor Televiziunii Române.

”Primele semnale sunt că ei iau în calcul să respecte şi să accepte această solicitare de a suspenda pentru o perioadă procesul de concediere colectivă până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie care să fie unul legal, validat de Parlament şi cu care vom putea purta discuţii”, a declarat Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR.

Întrebat ce măsuri vor lua reprezentanţii sindicatelor din TVR precum şi angajaţii televiziunii de stat, Dragoş Bocanaciu a declarat că acţiunile de protest vor continua pe mai multe căi, până când cererile le vor fi soluţionate.

”Noi, ca sindicat, am acţionat în instanţă conducerea instituţiei. Suntem dispuşi să mergem, conform legii, până în pânzele albe. Oamenii au şi ei forma lor de protest: acest protest spontan la care au apelat”, a afirmat liderul Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR.

Potrivit unuia dintre angajaţii Societăţii Române de Televiziune, protestul a fost declanşat de publicarea pe site-ul intern al instituţiei a unui formular ale cărui prevederi i-au nemulţumit pe salariaţii TVR.

”Acest protest vine în urma publicării, în cursul serii de ieri a unor documente pe Intranet prin care salariaţii sunt chemaţi să completeze nişte cereri prin care ei pur si simplu îşi dau demisia. Noi trebuie să semnăm şi astfel optăm pentru un alt post, dintr-o viitoare grilă de personal, dar care deocamdată nu există”, a afirmat Doru Dumitrescu, realizator TVR, într-un interviu acordat The Epoch Times.

”De prea mulţi ani instituţia se zbate într-un fel de amatorism în care experimentele sunt la ordinea zilei în locul unor producţii care să fie emanaţia unui post care este, prin structura lui, prin statura şi statutul lui în România, un post profesionist. Or în această instituţie de ani buni amatorismul a câştigat tot mai mult teren lucru care a dus la asemenea situaţii(...)Această instituţie nu poate reveni la profesionism decât dacă este scapată de acest laţ politic. Câtă vreme politica domină, va fi rău!”, a subliniat Doru Dumitrescu.

Urmăriţi cele două interviuri realizate de reporterii The Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor