9 superalimente de adăugat la dieta voastră
Superalimentele. Numele în sine pare să fie exagerat şi mulţi nutriţionişti nu îl suportă. Conceptul, totuşi, are cele mai bune intenţii. În esenţă, superalimentul este folosit pentru a descrie acel aliment cu un anumit profil nutritiv ridicat şi cu ingrediente negative minime.
Nu spunem că trebuie să le consumaţi constant. Ceea ce spunem este să le cumpăraţi de la magazin şi să le încorporaţi în dieta voastră şi veţi avea beneficii asupra taliei şi sănătăţii generale.
Avocado
Bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase, avocado este de asemenea plin de fibre şi luteină, un antioxidant legat de sănătatea ochilor şi a pielii.
Afinele
Încărcate cu antioxidanţi, în principal antocianine, afinele pot ajuta la funcţionarea creierului şi a vederii. De asemenea, ele sunt şi o gustare bună.
Ciocolata neagră
Conţinând flavonoli şi antioxidanţi, o bucăţică de ciocolată neagră (80% cacao este cea mai bună) oferă o doză sănătoasă de compuşi ce luptă împotriva bolilor şi ar putea ajuta la reducerea colesterolului.
Fulgii de ovăz
Bogaţi în proteină şi minerale, incluzând zinc, calciu, magneziu şi fier, fulgii conţin de asemenea o doză excelentă de fibră solubilă! Numai buni pentru micul dejun.
Ouăle
Unul dintre, dacă nu cel mai, cele mai bogate alimente bogate în proteine este oul, care conţine de asemenea aminoacizi şi alte elemente nutritive. De asemenea este bună consumarea gălbenuşului.
Migdalele
Încărcate cu fibră ce reduce colesterolul şi grăsimi mononesaturate, migdalele reprezintă o gustare minunată sau pot fi încorporate cu uşurinţă în aproape orice masă.
Somonul
Conform Asociaţiei Americane a Inimii, consumul de peste de două ori pe săptămână ajută la reducerea riscului lui boli de inimă, cancer, Alzheimer, infarct, diabet şi artrită. Peştele gras, precum somonul, ar putea de asemenea ajută la uşurarea depresiei. Doar să va asiguraţi că este prins în sălbăticie, niciodată îngheţat şi să provină dintr-un magazin care suportă agricultura durabilă şi cu efecte minime asupra mediului.
Grânele antice
Grânele antice conţin un amestec nutritiv superior grâului modern, care a fost produs prin cuplarea mai multor specii sau chiar modificat genetic. Grâne precum kamut, alac şi amarant conţin în general niveluri mai mari de proteine, antioxidanţi şi minerale şi în general are un gust mai bun.
Seminţele
Seminţele de chia, quinoa şi în conţin o gamă de beneficii nutritive variind de la antioxidanţi şi minerale până la proteine şi fibre.
Eco18 este un colectiv de persoane creative din diferite domenii şi cu un scop comun – de a trăi mai sănătos şi mai natural. www.eco18.com