45% dintre grădiniţele cu program prelungit, găsite cu probleme de inspectorii ANPC

Comisarii ANPC au constatat că aproximativ 45% dintre grădiniţele cu program prelungit, fie ele de stat sau particulare, nu respectă normele de calitate a serviciilor prestate.
Copii la grădiniţă (Epoch Times România)
Ana Ion
22.04.2016

Aproape jumătate dintre grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat, nu respectă normele de calitate a serviciilor prestate, a reieşit în urma unui control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Potrivit raportului ANPC, citat de B1 TV , 45% dintre grădiniţe nu au autorizaţie de funcţionare, aviz de la pompieri sau hrănesc copiii cu alimente ce pot fi periculoase pentru micuţi, arată B1 TV.

Controalele au fost făcute în perioada 11 aprilie - 15 aprilie şi din cantitatea de 25.300 kilograme de alimente verificate de comisarii ANPC, 167 de kilograme prezentau abateri de la prevederile legale în vigoare.

"Este o realitate tristă şi cunoscută de către autorităţi. Avem tabloul complet al unei lipse de reacţii din partea autorităţilor. Vorbim despre copii aflaţi permanent în pericol, vorbim despre locuri de joacă unde personal necalificat sau neverificat din punct de vedere al sănătăţii este lăsat să răspundă de copii pe care îi pun în pericol", a declarat pentru B1 Bogdan Drăghici, preşedintele asociaţiei T.A.T.A.

În urma controlului, comisarii ANPC au dat 170 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 avertismente şi 57 de amenzi în valoare de 224.500 de lei.

În Capitală au fost date trei amenzi pentru că operatorii economici care funcţionau ca unităţi de învăţământ nu aveau autorizaţie de funcţionare provizorie de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Reamintim că grădiniţele au intrat în centrul atenţiei opiniei publice după mediatizarea cazului Ioanei Neagu, directoarea de grădiniţă filmată în timp ce brusca copii. Grădiniţa la care lucra Ioan Neagu funcţiona fără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor