PNL, planuri ambiţioase înainte de alegeri, măriri de salarii pentru medici şi funcţionari

Alina Gorghiu susţine că partidul sau are un plan ambiţios pentru sănătate, plan ce presupune dublarea salariilor medicilor, construirea a 8 spitale regionale şi a numeroase construcţii tip Casa medicului.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

La scurt timp după ce şi-au propus o creştere cu 22% a primarilor şi funcţionarilor publici şi cu puţine luni înaintea alegerilor la care vor trebui să convingă cât mai mulţi cetăţeni să le acorde încrederea, liberalii promit, prin Alina Gorghiu, măriri salariale pentru medici.
"80% dintre absolvenţii de Medicină vor să plece din România. Când trebuie să meargă la medic sau au nevoie să se interneze într-un spital de stat, aceeaşi dorinţă îi încearcă şi pe pacienţi. PNL are un plan ambiţios pentru Sănătate: dublarea salariilor medicilor încă de la începutul guvernării, construirea celor 8 spitale regionale pe care PSD nici nu le-a început cât a fost la putere, 900 de construcţii tip Casa medicului - cabinet medical şi locuinţă pentru medicii din rural şi din oraşele mici. Un guvern liberal le va putea duce la îndeplinire. Nu vom putea rezolva criza din Sănătate fără să direcţionăm resurse importante spre acest sector.", scrie, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Reamintim că liberalii au adoptat vineri, cu unanimitate de voturi, la Liga Aleşilor Locali, o rezoluţie care susţine o creştere salarială medie de 22% pentru funcţionarii publici începând de anul viitor precum şi o lege a salarizării unitare care să nu fie bazată pe calcule "meschine electorale."

"Partidul Naţional Liberal crede în valorile profesionalismului, meritului şi echităţii şi susţine o lege a salarizării unitare bazată pe aceste valori şi nu pe calcule meschine electorale. PNL susţine adoptarea unui Cod de integritate pentru funcţiile publice, un cod general, care să se refere la toate funcţiile publice — elective sau numite, locale sau naţionale — care să privească şi regimul conflictelor de interese şi se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcţii publice", se precizează în rezoluţie.

Prin adoptarea rezoluţiei, liberalii îşi asumă că vor prelua în programul de guvernare o serie de măsuri, care, susţin ei, pot opri "deprofesionalizarea administraţiei publice".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne