"Mariane, l-am găsit!" Autorul unui accident mortal prins graţie ajutorului dat de cetăţeni pe Facebook

Rugaţi de Godină, cetăţenii s-au mobilizat pe Facebook pentru a ajuta poliţia la prinderea unui şofer care, după ce a lovit mortal o femeie, a fugit de la locul faptei.
Coperta cărţii poliţistului Marian Godină, “În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!”
Coperta cărţii poliţistului Marian Godină, “În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!” (romania-insider.com)

Autorul unui accident mortal de circulaţie produs miercuri dimineaţă pe bulevardul Energeticienilor din Capitală a fost prins de poliţie vineri dimineaţa, graţie ajutorului dat de cetăţeni pe Facebook după ce inclusiv poliţistul Marian Godină, a lansat un apel public cerând sprijin pentru găsirea şoferului fugit de la locul faptei.

Potrivit news,ro, accidentul s-a produs miercuri dimineaţă pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 2 al Capitalei iar victima, o femeie care, din primele cercetări, ar fi traversat neregulamentar, a murit la câteva ore după ce a fost internată în spital,.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă au arătat că în accident a fost implicat un autoturism marca Opel Vectra B argintiu. Din cauza luminii insuficiente şi a distanţei, numărul de înmatriculare al maşinii implicat în accident nu a fost însă vizibil, aşa că poliţia a lansat un apel către cetăţeni, rugându-i să ajute la identificarea autorului.

Anunţul a fost distribuit şi de Godină, postarea să având câteva mii de comentarii. Unele dintre ele au conţinut detalii despre locul unde ar putea fi maşina implicată în accidentul mortal.,

Vineri seară, Poliţia Rutieră a identificat maşina în spatele unui bloc din zona străzii Mărgeanului, în zona Pieţei Rahova din Bucureşti. Conform sursei citate, autoturismul avea urmele accidentului rutier. Suspectul, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, are 23 de ani şi nu are permis de conducere. Tânărul a fost reţinut, sâmbătă dimineaţă, pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă.

Redăm postarea lui Godină pe acest subiect:

"Ne mai şicanăm pe pagina asta, ne mai contrazicem cu radare ascunse în boscheţi, ne mai certăm, unii se mai jignesc între ei, mă mai jignesc şi pe mine, ne mai ironizăm, dar ce s-a întâmplat ieri pe Facebook mi se pare extraordinar. Mă refer la postarea în care vă rugăm să ne ajutaţi în a găsi un autoturism şi pe conducătorul acestuia care părăsise locul unui accident mortal în care fusese implicat.

Înainte de a posta asta, le spusesem colegilor mei că sunt convins că până seara îl vom găsi.

Am reuşit, măcar pentru o zi, să rupem bariera aia urâtă, care nu ar trebui să existe şi care ne separă în două tabere: poliţişti şi civili. Ieri aţi fost poliţişti. Şi unii chiar foarte buni. Am primit sute de mesaje, de fapt cred că am depăşit o mie. Poze, link-uri cu anunţuri auto, fel şi fel de indicii. Am citit cu atenţie comentariile de la toate distribuirile postării. Peste 2000 de share-uri. Am găsit un comentariu în care era indicat chiar şi un număr de înmatriculare. Am fost în legătură permanentă cu colegul meu de la Brigada Rutieră, care are dosarul în lucru, iar el, la rândul lui, cu colegii aflaţi la serviciu, în teren.

Nu era de serviciu, dar nu a ezitat să se îmbrace, să plece de acasă şi să meargă să verifice pista cea mai plauzibilă. Ştiind că era pe drum spre posibilul autor, iar eu sunt tocmai în Braşov, stăteam ca pe ace şi îl rugasem să mă sune şi să-mi spună şi mie ce face. M-a sunat în scurt timp: "Mariane, l-am găsit, ăsta e!"

Nu aş putea lucra la vreun birou, a fost atât de urât să particip la toată acţiunea de la distanţă şi doar prin telefon, dar important e că maşina a fost identificată, la fel ca şi conducătorul auto, care a fost reţinut.

Colegii mei de la Brigada Rutieră au lucrat toată noaptea şi la ora la care postez acest text, sunt încă la serviciu.

Vă mulţumesc mult pentru ajutor, eram sigur că nu trebuie să îmi fie ruşine să vă cerem sprijinul şi că vom găsi astfel suspectul, era clar că niciun poliţist nu poate fi mai iscusit decât trei sute de mii de oameni. După ce conducătorul auto fusese deja identificat, oamenii încă îmi trimiteau mesaje: "Marian, e plin de poliţie la mine în faţa blocului, au găsit maşina aia."

Nu cred că există satisfacţie mai mare a unui poliţist, ca atunci când rezolvă un astfel de caz.
Aceasta este satisfacţia pe care sper să o simţiţi şi voi acum, pentru că meritul este al tuturor ce s-au implicat.

Eu şi colegii mei de la Poliţia Rutieră vă mulţumim!", scrie Godină.