18 pacienţi operaţi într-un spital american expuşi contaminării cu o boală incurabilă

(photos.com)
P. P.
11.02.2014

Intervenţia chirurgicală suferită de 18 pacienţi internaţi la secţia de neurochirurgie a spitalului din Carolina de Nord, Statele Unite, se poate dovedi fatală, notează mediafax.

Medicii şi oficialii centrului medical au precizat că pacienţii ar putea fi expuşi la boala Creutzfeldt-Jakob (CJD), o boală neurologică gravă pentru care nu există în prezent un tratament.

Boala Creutzfeldt-Jakob afectează, în medie, o persoană dintr-un milion de persoane anual, conform unei statistici la nivel global efectuată de Institutul Naţional pentru Afecţiuni Neurologice şi Atacuri Cerebrale din Statele Unite.

Spitalul din Carolina de Nord a precizat că la data de 18 ianuarie, un pacient care afişa simptomele CJD a fost operat, conform CNN.

Institutul medical american susţine că instrumentele utilizate în timpul tratamentelor şi operaţiei au fost sterilizate în conformitate cu standardele spitalului, însă acest procedeu nu s-ar fi dovedit de ajuns.

Echipamentul chirurgical utilizat în tratamentul şi operaţia pacientului ar fi trebuit distrus sau decontaminat printr-un proces special de dezinfecţie, potrivit recomandărilor oferite de Centrul pentru prevenirea bolilor şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În ciuda faptului că CJD se poate transmite prin intermediul instrumentelor medicale, oficialii spitalului au afirmat că şansele ca pacienţii să se fi îmbolnăvit astfel sunt foarte scăzute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor