15 fenomene naturale stranii ce se petrec în lume (Video)

Fenomene naturale stranii (Youtube.com)
Simona Milea
06.06.2016

Planeta noastră este plină de fenomene impresionante, pe care nu le cunoaştem toţi: de la vârtejuri de foc la plante fosforescente, la fenomene atmosferice curioase... toate acestea şi multe altele pe care nu le cunoaşteţi le puteţi vedea în acest material de excepţie. Comentariul este în spaniolă.

Priviţi acum jocul de lumini şi umbre, ce creează un miraculos spectacol ce inundă toată atmosfera, fie zi, fie noapte, şi care până în prezent nu au putut fi explicate de ştiinţă. Aceste fenomene au misterul şi frumuseţea lor, ele se succed creând tablouri fabuloase care ne amuţesc, ne încântă şi nu ne lasă să le cunoaştem adevărata faţă, cauza sau modul de evoluţie. De unde vin, de ce se formează, ce produc şi ce efect au penetrând atmosfera Pământului ? Formarea sau dezintegrarea anumitor elemente, particole, planete sau galaxii din Univers, pot crea probabil aceste perdele luminoase, ce pentru noi rămân doar un frumos spectacol. Priviţi, observaţi şi evaluaţi.

Enumerăm cele 15 fenomene pe care le puteţi vedea în acest video:

- Fulgerele din Catatumbo, Venezuela: descărcări electrice ce ajung între 2-10 km ce se pot vedea pe râul Catatumbo.

- Nori lenticulari: sunt fantastici şi în acelaşi timp ciudaţi.

- Curcubeu de foc.

- Zăpada penitentă: formaţiuni de gheaţă şi zăpadă ce ajung până la 4 m înălţime.

- Vârtej de foc: apar în incendiile de pădure şi au 50 m înălţime.

- Ţurţuri în saramură sau tuburi de gheaţă. Abia spre sfârşitul anilor 2011 au putut fi studiaţi. Se găsesc în oceane şi distrug tot ce intră în contact cu ei.

- Rulourile de zăpadă sunt forme cilindrice ca roţile de car ce sunt goale în interior şi se formează şi datorită vântului.

- Parahelio

- Caprele din Maroc. În Maroc există nişte arbori rezistenţi ce pot susţine mai multe capre ce se urcă simultan în copac pentru a mânca frunze.

- Eudyptus Deglupta este o specie unică de eucalypt ce ajunge la 65 m.

- Furtuna de nisip este un fenomen ce se formează în Sahara, Arabia Saudită, SUA, şi Argentina.

- Gaura albastră este o peşteră submarină.

- Foxfire este o specie fosforescentă de ciuperci.

- Bâzâit: un fenomen acustic ce este auzit doar de 2% din populaţie şi se simte în Anglia şi SUA.

- Valuri bioluminiscente: valuri luminoase ce conţin o specie de microplante.

Sper ca acest material care a fost greu de realizat v-a făcut ca un timp scurt să intraţi în contact cu câteva fenomene, pe care le caracterizăm a fi mai ciudate, dar de un efect optic extraordinar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor