13 posturi TV monitorizate de Consiliul Audiovizualului

Mai multe posturi TV vor fi monitorizate de CCA, în urma plângerilor protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale.
TeleRadio Moldova, postul public de televiziune
TeleRadio Moldova, postul public de televiziune (Epoch Times România)

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a reacţionat la plângerile protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din centrul Chişinăului. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea pentru faptul că mai multe posturi TV nu reflectă echidistant acţiunile de protest organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” în faţa Guvernului, care durează de mai bine de trei săptămâni.

Potrivit TopMedia citat de realitatea.md, CCA va monitoriza principalele buletine informative şi emisiunile difuzate de 13 radiodifuzori în perioada 6 septembrie - 27 septembrie a.c. şi anume „Moldova-1”, „Prime”, „Publika TV”, „Canal 3”, „Canal 2”, „N 4”, „TV 7”, „PRO TV CHIŞINĂU”, „Jurnal TV”, „Accent TV”, „Euro TV”, „RTR Moldova” şi „Ren Moldova”.

Propunerea a fost votată în unanimitate. În urma investigaţiei se va stabili timpul de emisie care a fost acordat protestelor din PMAN şi cine a participat la dezbateri, iar în cazul depistării abaterilor, vor fi propuse recomandări sau aplicate sancţiuni.

Precizăm că luni, zeci de manifestanţi din Oraşul Demnităţii au pichetat sediul Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului „Teleradio-Moldova”, cerând depolitizarea instituţiei, demisia directorului postului de televiziune Moldova 1, Mircea Surdu şi a preşedintelui companiei, Olga Bordeianu, relatează Jurnal TV.

Cei prezenţi la miting au scandat „Afară!”, şi „Nu minţiţi poporul, cu televizorul!”.

Amintim că, un protest asemănător a avut loc la 19 septembrie, organizat de Mişcarea civică „Tinerii Moldovei”, care au condamnat cenzura instalată la postul public de televiziune şi au cerut reflectarea echidistantă şi corectă a evenimentelor care au loc în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe