„100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” pentru copii, la Teatrul „Ion Creangă”

Ioana Statescu
25.09.2012

Teatrul „Ion Creangă” organizează în perioada 29 septembrie - 6 octombrie, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”. Competiţia este structurată pe două secţiuni, care includ spectacole pentru categoria de vârstă 0-3 ani, respectiv pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani.

Potrivit unui comunicat emis de organizatori, la ediţia din acest an a festivalului, vor participa cinci companii de teatru pentru copii, din Bulgaria, Franţa, Israel, Italia, Spania, dar şi teatre din ţară (Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Teatrul Masca Bucureşti, Compania Passe-Partout Dan Puric), care vor prezenta spectacole adresate celor mici.

Juriul din acest an este format din criticii de teatru Doina Modola, Maria Zărnescu şi Ion Parhon, care vor acorda următoarele premii: Marele premiu pentru cel mai bun spectacol; Premiul ”Cornel Todea” pentru cel mai bun spectacol dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani şi Premiul special al juriului.

Reprezentaţiile vor avea loc la Sala Rapsodia a Teatrului „Ion Creangă”, la sediul Teatrului Masca, în şcoli şi în grădiniţe din Bucureşti.

Din programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii nu vor lipsi nici spectacole-lectură cu piesele câştigătoare ale concursului de dramaturgie organizat anual de Teatrul „Ion Creangă”, ateliere de creativitate adresate celor foarte mici, expoziţii de tablouri şi fotografii şi multe alte surprize, aşa cum se arată într-un comunicat.

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti şi UNITER - Uniunea Teatrală din România.

În anul 2008, festivalul a primit recunoaşterea ASSITEJ Internaţional, cea mai prestigioasă organizaţie de teatru pentru copii şi tineret din lume, acordându-i-se titulatura de Festival Internaţional ASSITEJ, reînnoită de atunci în fiecare an, inclusiv în 2012.

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Sălii Rapsodia, str. Lipscani, nr. 53. Mai multe informaţii despre programul spectacolelor, dar şi despre înscrierea la atelierele dedicate celor mici, sunt disponibile pe site-ul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii: www.fitc.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor