Cum vede Piţurcă înfrângerea cu Grecia

Victor Piţurcă.
Victor Piţurcă. (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)
P. P.
16.11.2013

Pregătirea primei partide a fost tacticoasă. Piţurcă, parior înrăit, a aranjat în detaliu echipa pentru această primă manşă, însă planurile sale n-au fost puse bine în aplicare de tricolori. Grecia, a evoluat mult mai competitiv, a jucat un fotbal bun, în viteză, direct. Fără bâlbâieli, fără ezitări, fără prea multe ocazii ratate.

Formula de start nu a fost surprinzătoare în condiţiile date. Tata accidentat, Maxim pe bancă, Lazăr în spatele mijlocaşilor şi Gardoş în centrul defensivei, toate erau de aşteptat. Schimbările au venit târziu, total neinspirate şi nu puteau să mai schimbe nimic.

Una din marile probleme care s-a evidenţiat spune Piţurcă au fost fazele fixe, două goluri au venit aproape la fel. Înălţimea superioară a grecilor a fost un avantaj clar, dar şi rafinamentul cu care lovesc balonul.

Piţurcă a analizat unde am greşit şi ce putem schimba. Calităţile Greciei au fost evidente, însă erorile individuale au contribuit la rezultat.

"Când joci de maniera asta, da, pierzi meciul. Am întâlnit un adversar redutabili, cu jucători foarte buni. Însă, din păcate, am primit iar gol din faze fixe, am egalat, n-am reuşit să ţinem de rezultat şi am primit iar gol. E foarte dificil. Am avea nevoie de 2-0. Vom face totul pentru victorie, însă din păcate Bourceanu nu va juca, la fel şi Lazăr. Suntem privaţi de doi jucători importanţi, pe care voiam să-i bag în retur. Jocul de fotbal greşeli aşteaptă, noi am greşit şi am primit gol. Este greu să ataci, chiar dacă am avut jucători de atac, v-am zis, echipa Greciei are jucători foarte buni. Însă nu credeam că vom primi 3 goluri. De golul 3 ce să mai zicem? L-am primit ca în curtea şcolii.", a spus tehnicianul tricolorilor.

Şansele de calificare s-au redus drastic şi oricum nu erau prea mari. Piţurcă este de părere că 50.000 de suporteri vor face diferenţa iar naţionala se va prezenta cu un suflu şi o vigoare reîntărită. Le-a transmis un mesaj suporterilor, probabil la fel de dezamăgit ca şi ei.

”Ce să le transmit suporterilor? Să fie lângă noi, vom încerca să răsturnăm acest scor, însă nu va fi simplu. Încă nu m-am gândit pe cine o să bag în teren, va fi foarte greu”, a încheiat Piţurcă.

19 noiembrie, Grecia se va deplasa la Bucureşti pentru manşa secundă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor