Simona Halep renunţă la colaborarea cu tehnicianul Adrian Marcu

Românca Simona Halep. (NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)
P. P.
15.11.2013

Nominalizată de WTA la ”Revelaţia anului 2013”, Simona Halep a declarat, vineri, în timpul unei conferinţe de presă că va încheia colaborarea cu antrenorul său Adrian Marcu.

Hotărâtă să se antreneze singură pentru câteva luni, tenismena este de părere că asta îi va creşte încrederea în sine iar apoi va putea să găsească o colaborare la alt nivel, opţiunile fiind în acest moment abundente. În luna octombrie, Halep s-a despărţit şi de tehnicianul Andrei Mlendea, dar a precizat că relaţiile cu foştii săi antrenori au fost bune şi stat la baza deciziei sale.

”Domnul Marcu nu mă supără. A fost o colaborare bună, am luat tot ce a fost bun de acolo şi acum, la nivelul acesta, sunt colaborări mai multe, fiecare îţi dă încredere, fiecare te ajută cu ce poate. Deocamdată vreau să rămân singură, să îmi consolidez mai mult încrederea în mine. Perioada în care am fost singură la începutul anului, timp de două-trei luni, m-a ajutat. Încerc să fac tot ce pot pe teren. Voi vedea pe viitor, dar deocamdată vreau să rămân singură”, a declarat Halep.

Simona a recunoscut apoi că nu se aştepta să ajungă pe locul 11 în clasamentul WTA, obiectivul său fiind primele 20 de jucătoare. În anul următor îşi doreşte să îşi poată apăra punctele, să câştige în turneul de la Roma. Visul său cel mai îndrăzneţ îl reprezintă trofeul de la Roland Garros pentru care e conştientă că trebuie să muncească foarte mult.

”Nu mă aşteptam la începutul anului să cresc atât de mult, pentru că am avut probleme de sănătate. Pe parcurs am început să cresc. Visul meu a fost să ajung în Top 20, acum am ajuns pe 11 şi încerc să urc cât pot eu de mult. Sper să rămân în Top 20, să pot juca la acelaşi nivel ca anul acesta, pentru că am multe puncte de apărat. Mi-aş dori să câştig la Roma, pentru că este un turneu special pentru mine. Visez să câştig Roland Garros, dar trebuie să muncesc mult ca să ajung acolo”a menţionat Halep.

Dacă va câştiga premiul ”Revelaţia anului 2013”, Simona Halep ar putea intra în galeria marilor jucătoare alături de Virginia Ruzici, Steffi Graf, Monica Seleş, Martina Hinggis, Serena Williams şi Maria Şarapova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor