Despre Noi

The Epoch Times: "O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

Misiunea noastră

The Epoch Times este o voce independentă, atât pe web cit şi sub formă de ziar. Transmitem ştirile cât mai responsabil şi corect, astfel încât cititorii noştri să-şi poată îmbunătăţi viitorul şi înţelegerea. Atât prin felul în care facem lucruri cât şi prin conţinutul ştirilor noastre încercăm să susţinem valorile umane universale, drepturile şi libertăţile fiecăruia. Pune interesele cititorilor mai presus de orice.

Cine suntem

The Epoch Times este o companie de media cu capital privat. Sediul principal este la New York, dar reţeaua noastră de reporteri locali este răspândită pe o mare parte a globului şi furnizează ştiri care, deşi sunt locale, au o importanţă globală. Independenţa noastră ne permite să raportăm global şi să prezentăm o diversitate de opinini

Ce vrem

Globalizarea ne pune laolaltă cu produse, oameni și probleme din Asia, America, Africa, etc. Societatea din ce în ce mai coruptă, mercantilismul, superficialitatea umană, conflictele, goana după senzațional a presei, dar și simpla uzură tind să estompeze știri cu adevărat importante pentru viitorul tuturor. Prin știrile noastre încercăm să transmitem informații pe baza cărora cititorii să poată lua decizii cât mai informate, care să ajute la asigurarea unui viitor mai bun, la înţelerea lumii în care trăim și nu în ultim rând a noastră ca umanitate. Astfel că publicăm ştiri şi opinii pe care alţii nu le publică.

Credem că secţiunea noastră de ştiri din China reprezintă un plus faţă de celelalte companii de media. Ea este poate unul dintre atu-urile noastre. Oamenii de afaceri, liderii politici, dar şi cetăţenii obişnuiţi vor să înţeleagă mai bine ce se întâmplă acolo. Pentru că avem o reţea importantă de reporteri în China suntem capabili să oferim informaţii de încredere, care nu sunt de găsit altundeva.

Valorile la care ţinem

Credem că fundamental pentru oricine este dreptul de a se face auzit. Susţinem libertatea presei, libertatea de expresie, de credință şi de asociere.

Încercăm să fim o voce a celor oprimaţi care nu pot vorbi singuri. Încercăm să prezentăm opinia ambelor părți aflate în diverse conflicte, și să subliniem umanitatea care ne leagă. Încercăm să o facem cu cinste și compasiune, manifestând doza cuvenită de toleranță și cumpătare în exprimarea opiniilor. Credem că aceste valori sunt singurele care asigură viitorul, constituind o bază de plecare a oricăror demersuri de rezolvare a conflictelor și crizelor care bântuie societatea actuală.

Transmitem ştiri din viaţa noastră de toate zilele şi nu publicăm neapărat ştiri doar pentru că sunt senzaţionale sau de moment, ci încercăm să vorbim despre lucrurile care au o semnificaţie mai adâncă. Încercăm să avem în vedere istoria şi viitorul omenirii pe un termen lung.

Istoric

Ediţia în engleză a The Epoch Times a fost lansată în septembrie 2003 pe web, iar în august 2004 a văzut lumina tiparului la New York. A apărut ca urmare a nevoii de ştiri raportate şi publicate independent, care să vorbească despre lucruri mai adânci şi mai semnificative pentru oameni.

Ediţia în chineză a The Epoch Times a apărut ca urmare a nevoii de ştiri necenzurate despre evenimente din China. Primul ziar a fost publicat la New York în mai 2000, iar prima ediţie pe web a fost lansată în august 2000. Au urmat imediat ediţii locale publicate de birouri regionale - cea română la începutul lui 2006 - astfel că în scurt timp ziarul nostru a devenit cel mai mare ziar de limbă chineză din lume în afara celor din China şi Taiwan.

The Epoch Times continuă să-şi mărească atât cantitatea de ştiri cât şi zona de distribuţie şi să deschidă ediţii în alte limbi. Privim viitorul cu optimism, în ciuda norilor negri care se strâng la orizont. Vă invităm să ne urmăriţi în timp ce creştem!