Duelul vedetelor: Portugalia - Suedia

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid). (GIUSEPPE CACACE / AFP / Getty Images)
P. P.
15.11.2013

Barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia pune faţă în faţa doi dintre cei mai buni jucători ai momentului din lume, Cristiano Ronaldo îl va primi la Lisabona pe furiosul lui Paris Saint Germain, Zlatan Ibrahimovic, în prima confruntare dintre Portugalia şi Suedia.

Golgheter în Spania şi în Liga Campionilor, Ronaldo se află într-o formă maximă pe care va trebui să o aducă şi la echipa naţională. Portughezul a reuşit 24 de goluri în 17 meciuri şi este unul dintre favoriţii clari la Balonul de Aur. Stilul şi tactica pe care portughezii îl aduc în teren, nu se pliază pe ce joacă mereu vârful lui Real, dar chiar şi aşa, superstarul a marcat patru goluri în preliminariile pentru Campionatul Mondial şi are capabilitatea să fie factorul decisiv în orice dispută. Elevii lui Paul Bento, au terminat grupa pe locul doi cu numai un punct în spatele Rusiei, iar înaintea tragerilor, singura echipă pe care nu şi-o doreau era Franţa.

”Mâna magică a lui Alex Frei a fixat deja un prim mare minus pentru Mondialul din 2014. Fie Ibrahimovic, fie Ronaldo nu va fi prezent la turneul final. Lusitanii au fost lipsiţi de şansă, la fel şi nordicii, dar cei mai mari pierzători ai tragerii la sorţi sunt fanii fotbalului. Este crud să asişti la o competiţie atât de importantă şi să nu poţi să te bucuri de jocul etalat de unul dintre ei.”, scria Gazzetta dello Sport.

Suedia vine din Grupa C unde a trebuit să se întreacă cu Germania şi Austria pentru un bilet către Rio. Însetaţi după o calificare suedezii nu se vor opri de la nimic şi se vor lăsa pe mâna lui Ibrahimovici şi a lui Martin Olsson pentru a le asigura diferenţa pe tabela de marcaj.

“Portugalia este probabil favorită datorită individualităţilor, dar să nu uităm că grupa noastră a fost câştigată de Germania, care este cea mai bună echipă din Europa, iar ei au terminat pe doi o grupă pe care ar fi trebuit să o câştige în mod normal. De-aia cred că merităm să ne calificăm, a spus Zlatan Ibrahimovic.

Pe locul 25 în clasamentul mondial organizat de FIFA şi cu evoluţii consistente la turneele inter ţări, Suedia, a mai fost învinsă în 2010 în meciul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Portugalia şi vor începe disputa din această seară cu şansa a doua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor