Stefanos Tsitsipas a câştigat al treilea titlu ATP Masters 1000 la Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas vs Casper Ruud
Stefanos Tsitsipas vs Casper Ruud (screenshot via Youtube)

Grecul şi-a adjudecat duminică a treia coroană în Principat, subliniind statutul său de unul dintre marii dominatori recenţi ai turneului monegasc ATP Masters 1000. Cu Mediterana ca fundal şi căldura primăvăratică însoţind fiecare lovitură, talentul grecului pe zgură a dat din nou tonul unui eveniment istoric ca puţine altele.

Stefanos a parcurs drumul spre cupă dărâmând unul dintre cei mai înalţi pereţi, învingându-l pe norvegianul Casper Ruud cu 6-1, 6-4 şi impunându-se ca un mare profil pe zgură. Ruud a fost copleşit de versatilitatea grecului, care a reuşit să domine ritmul meciului încă din startul finalei. Forţa forehand-ului său, o mare varietate la serviciu şi sprijinul unui joc de picioare excepţional au făcut din atenian un colos imposibil de oprit la Monte Carlo.

Într-un turneu cu mare greutate în istorie, Tsitsipas şi-a gravat numele printre marii campioni ai Monte Carlo Country Club. Grecul a devenit al cincilea jucător care ridică cel puţin trei cupe de simplu pe zgura de la Monte Carlo, alăturându-se spaniolului Rafael Nadal (2005-12, 2016-18), suedezului Bjorn Borg (1977, 79-80), austriacului Thomas Muster (1992, 95-96) şi românului Ilie Năstase (1971-73), informează ATP Pour.

"A fost foarte complicat. Să mă întorc pe podiumuri şi să câştig turnee este minunat", a declarat Tsitsipas. "Trebuie să le mulţumesc familiei şi prietenilor mei, de asemenea lui Dumnezeu, dacă este prin preajmă, pentru că au făcut posibil acest moment. Sunt foarte recunoscător tuturor oamenilor care fac parte din această călătorie. A treia oară este chiar mai specială decât prima sau a doua. Este o victorie incredibilă pentru mine. Obţinerea victoriei a fost foarte tensionată. Mi-am dorit acest hat-trick. Sunt nespus de fericit”.

"Trebuia să ies pe teren şi să-mi arăt tenisul aşa cum am promis [echipei mele]. Trebuia să profit la maximum de această oportunitate", a declarat Tsitsipas, care acum a adunat 11 trofee în circuitul ATP. "Sunt mulţumit că am jucat un tenis necruţător. De la început până la sfârşit, jocul meu a fost corpolent şi am reuşit să combin o mulţime de lovituri diferite”.

Triumful lui Tsitsipas reprezintă revenirea sa în stil mare în primul eşalon al circuitului ATP. Sportivul originar din Atena va reveni luni în top 10 mondial, pe locul 7 în clasamentul PIF ATP, ceea ce îl face unul dintre principalii candidaţi care vor bate la uşa turneelor majore în acest sezon.

În ciuda înfrângerii, Ruud pleacă de la Monte Carlo cimentat ca unul dintre cei mai stabili jucători din sezonul 2024. Norvegianul urcă patru poziţii, de pe locul 8 pe locul 4 în clasamentul PIF ATP Live Race To Turin şi rămâne plin de ritm într-un sezon vibrant pe zgură. Cu scopul de a continua să strălucească pe această suprafaţă, Casper va participa săptămâna viitoare la Barcelona Open Banc Sabadell.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport