Tenis: Simona Halep - Aş fi onorată să primesc titlul de sportivul anului în România

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (Elsa / Getty Images)
Epoch Times România
15.11.2013

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ar fi onorată să primească titlul de cel mai bun sportiv al anului 2013 în România.

"Sunt mulţi sportivi care au rezultate bune în anul competiţional 2013. Aş fi onorată să primesc acest premiu, m-aş bucura enorm, nu ştiu clasamentul exact care este în acest moment. Va fi o onoare dacă îl voi primi şi cel mai mare premiu de până acum, cred din cariera mea", a mărturisit Halep cu ocazia lansării revistei "Sport în România".

Halep a comentat saltul de la locul 64, ocupat în luna mai, la poziţia nr. 11 în clasamentul WTA din luna noiembrie: "A fost un an dificil, am început greu pentru că am avut accidentări, probleme la spate foarte grave. Nu am avut antrenor o perioadă de câteva luni, la începutul anului. Am căutat să joc de plăcere şi să capăt încredere în mine. Apoi am scăpat de problemele de la spate, după ce am fost la un tratament în Germania, care m-a ajutat foarte mult. Am jucat şi de plăcere şi au venit succesele neaşteptate şi pentru mine".

"Nu mă aşteptam la un asemenea salt. A fost dificil, dar, începând de la turneul de la Nurnberg, am început să cred că pot juca la un nivel foarte înalt. Visul meu era să ajung în top 20, acum am ajuns pe locul 11 în mod neaşteptat. Dar mă bucur foarte mult şi încerc să urc atât cât pot eu de mult şi pentru asta voi munci şi mai mult", a mai spus Simona.

În acest sezon, Simona Halep are un bilanţ de 53 de victorii şi 17 înfrângeri, şase turnee câştigate (Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia) şi ocupă cea mai bună poziţie din cariera sa.

Simona Halep (22 ani) a caracterizat pe scurt aceste turnee câştigate: "Primul este special, al doilea este neaşteptat, al treilea jucat la Budapesta a fost o plăcere, pentru că am avut familia alături de mine, al patrulea, la New Haven, a fost deosebit pentru că a fost primul turneu Premier, la Moscova a fost incredibil, pentru faptul că nu mă aşteptam, nu mă pregătisem foarte bine înainte de turneu, iar ultimul la Sofia, deosebit, deosebit, deosebit".

Legat de anul viitor, Halep a menţionat că "obiectivul este să rămân în top 20. Ştiu că o să fie un an foarte greu, pentru că am multe de apărat, am multe titluri. Sper să joc bine la turneele de Mare Şlem să să rămân în top 20, asta îmi doresc. Şi desigur să fiu sănătoasă".

"Mulţi oameni mă felicită pe stradă, e un moment frumos pentru mine şi încerc să mă bucur de el. Nu este uşor, dar este plăcut", a mai spus Simona.

La final, Simona Halep mulţumit românilor că au susţinut-o foarte mult anul acesta, că au fost alături de ea: "Le doresc multă sănătate şi multă linişte interioară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor