Derbyul barajului: Ucraina – Franţa

Franck Ribery, antrenamentul înainte de barajul cu Ucraina, 14 noiembrie 2013. (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)
P. P.
15.11.2013

În seara aceasta la Kiev va avea loc unul din cele mai tari meciuri din runda de baraj a Cupei Mondiale din 2014, Ucraina cap de serie la tragerile la sorţi şi Franţa, una dintre cele mai bune echipe în acest moment dar care a fost devansată în grupe de Spania, campioana lumii.

Ucraina a avut o evoluţie absolut remarcabilă în faza grupelor însă Anglia, contracandidata pentru primul loc, a terminat cu un punct înainte forţându-i astfel la baraj.

Istoria dintre cele două selecţionate o certifică favorită clară, pe echipa franceză, contabilitatea ultimelor şapte partide fiind de patru victorii ale cocoşilor, trei dintre meciuri terminându-se la egalitate.

Ucraina a înregistrat o serie de 11 victorii consecutive, formă excelentă care s-a datorat în mare parte defensivei, şapte din aceste partide terminându-se fără gol primit.

Elevii lui Didier Deschamps au avut o evoluţie bună în faza grupelor, iar dacă Ucraina contează pe forţa echipei, francezii mai au şi jucători care pot decide meciul de unii singuri precum Riberry, Giroud şi Benzema.

„Ne ştim adversarul şi, cum am mai spus înainte, nu e vorba de puncte, ci de calificare după două manşe. Asta vrem să obţinem şi vom face totul pentru a realiza acest lucru”, declara Didier Deschamps.

Punctul slab al francezilor evidenţiat în ultima perioadă este linia defensivă unde Abidal şi Debuchy nu mai prind cea mai bună formă cu care evoluau odinioară.


Ucraina: Pyatov- Fedetskiy, Rakitskiy, Kacheridi, Fedetskiy- Stepanenko, Rotan- Konoplyanka, Zozoulia, Yarmolenko- Shevchuk

Franţa: Lloris– Debuchy, Koscielny, Abidal, Evra– Pogba, Matuidi– Remy, Nasri, Ribery- Giroud

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor