Fotbal: CM 2014 - Ibrahimovic: "Niciodată nu am jucat atât de bine"

Suedezul Zlatan Ibrahimovic. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.11.2013

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic a declarat miercuri că niciodată, în viaţa sa, nu a jucat atât de bine, însă a subliniat că va fi nevoie de "un colectiv" pentru a elimina Portugalia în barajele Mondialului 2014.

"Evoluez mereu şi chiar dacă am acum 32 de ani, am sentimentul că îmi îmbunătăţesc jocul în continuare şi niciodată nu am jucat atât de bine", a afirmat căpitanul suedez într-o conferinţă de presă, pe stadionul Friends Arena.

"Pentru asta trebuie să te antrenezi dur, să fii puternic mental şi să ai experienţa pe care eu am acumulat-o jucând cu jucători şi cu echipe fantastice. Sper ca asta să poată continua", a adăugat el.

Ibrahimovic se află la apogeul carierei sale, atât la echipa sa naţională, pentru care a marcat 11 goluri într-un an, cât şi cu Paris Saint-Germain, cu o triplă la ultima partidă cu Nice (3-1).

Întrebat despre şansele de a câştiga primul său Balon de Aur, "Ibra" a subliniat că are o concurenţă puternică în Franck Ribery, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

"Pentru mine, Ribery a fost fantastic până acum. El a câştigat totul anul acesta şi a fost un conducător în aceste victorii. Apoi, Messi este, după părerea mea, un talent brut. El este născut să joace şi nu este produsul niciunei formaţii. După care, există Ronaldo, care joacă incredibil de bine. Toţi se menţin la un nivel înalt", a spus suedezul.

El a subliniat că va fi nevoie de o echipă întreagă pentru a elimina Portugalia lui Ronaldo: "Este Suedia împotriva Portugaliei (...) Colectivul este cel mai important".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor