Ziua 45. "Revoluţia Bunului Simţ" continuă în Piaţa Victoriei. "Ajunge cu distrugerea ţării!"

Pentru a 45-a seară consecutiv de la adoptarea infamei OUG 13 care mutila Codurile penale în favoarea infractorilor, protestatarii revin în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia Guvernului, pe care îl consideră compromis, precum şi o schimbare fundamentală a modului în care se face politică în ţara noastră.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21, în Piaţa Victoriei a răsunat din nou imnul, iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile şi lanternele.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Deşi doar o mână de oameni, protestatarii se declară ferm hotărâţi să reziste, convinşi fiind că la un moment dat cei la putere vor face o nefăcută, precum suspendarea preşedintelui Iohannis, a lui Kovesi sau Lazăr. Ori, la acel moment, speră oamenii, în stradă vor ieşi din nou sute de mii de români şi vor mătura Guvernul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Oamenii ăştia şi-au dat arama pe faţă, dacă cineva are impresia că de acum s-au potolit, s-au liniştit, că or să îşi facă treaba, o să aibă grijă de ţară, se înşeală. Arama e pe faţă, săbiile sunt scoase din teacă, în momentul de faţă ei vor doar să taie ce a mai rămas din statul ăsta, Justiţie, tot, şi să se adape la banul public cum au făcut în ultimii 27 de ani.", declară un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Noi ne lăsam cumpăraţi cu 100 de lei în plus, era sloganul ală, "va dăm suta înapoi, numai să scăpăm de voi". Şi-au dat arama pe faţă, ei nu reprezintă nimic altceva decât un grup infracţional organizat, aşa au fost întotdeauna dar acum au făcut prostia că şi-au dat arama pe faţă. Asta nu e mai e guvern, nu are niciun fel de reprezentativitate e o bandă de hoţi îmbracaţi în costume Armani de parlamentar.", spune alt participant la protest.

"Când văd că atâta nedreptate, minciună şi bătaie de joc, sfidarea, asta mă face să insist mai tare pentru a pune piciorul în prag şi a zice ajunge cu distrugerea ţării, dacă nu sunteţi în stare să faceţi treaba, lăsaţi pe alţii.", declară un alt tânăr.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În jurul orei 19.30, în Piaţa Victoriei protestează câteva zeci de persoane. Se scandează "Hoţilor" şi "Demisia".

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Seară de seară, protestatarii #rezist continuă să vină în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu, în care spun că nu mai au încredere după ce a adoptat, "noaptea pe furiş", controversata OUG 13, un vis al politicienilor penali care nu a mai apucat, graţie Străzii, să-şi producă efectele dorite.

Deşi puţin numeroşi în timpul săptămânii - spre deosebire de ziua de duminică în care se iese masiv - oamenii se declară determinaţi să reziste până când Guvernul îşi va asuma "greşeala" comisă cu OUG 13, prin asumare înţelegându-se demisie.

Acelaşi tip de asumare ar trebui să vină şi din partea liderului PSD Liviu Dragnea şi a partenerului său de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideraţi complici - dacă nu chiar autori - ai tentativelor de a-i scoate de după gratii pe corupţi şi de a modifica şi Codurile Penale în favoarea lor.

Protestatarii cer un Guvern format din oameni responsabili şi corecţi, care să lucreze în beneficiul lor nu al unor grupuri de interese.

Nu doar lipsa de asumare în cazul OUG 13 îi revoltă pe oameni, ci şi personaje precum deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care voia să pună tunurile cu apă pe protestatari, sau colegul său Şerban Nicolae care propunea nu demult graţierea corupţilor, precum şi restauraţia din Sănătate, modul în care a fost tratată OUG 51 vizând contravenţiile silvice etc.

Protestatarii #rezist îşi doresc parlamentari şi demnitari corecţi, nu hoţi sau dictatori. Ei consideră că nu este normal să munceşti şi să plăteşti taxe pentru ca apoi banii să fie furaţi iar hoţii nici măcar să nu plătească prin mers la puşcărie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne