Ziua 24. Piaţa Victoriei rezistă - "Zi de zi aici vom fi!"

Decişi să lupte în continuare pentru asanarea morală a ţării, protestatarii revin în Piaţa Victoriei, cerând demisia celor care "noaptea, ca hoţii", au încercat să schimbe Codurile Penale în favoarea corupţilor.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21, protestatarii au luminat Piaţa Victoriei cu telefoanele mobile şi au cântat imnul. La finele imnului, scandarea Demisia! a răsunat din nou în Piaţă, fără oprire, minute în şir.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Se scandează "PSD, ciuma roşie!" şi "DNA, să vină să vă ia!"

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În jur de 200 de persoane protestează în Piaţa Victoriei. Cei prezenţi cer demisia Guvernului, în care nu mai au nicio încredere, după ce premierul a refuzat să admită că a greşit cu adoptarea OUG 13.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Nu în ultimul rând, cei intervievaţi de reporterul Epoch Times se declară indignaţi de discursurile ipocrite ale liderilor PSD, care una spun la Bruxelles, alta în ţară. De asemenea, oamenii îşi exprimă revolta faţă de ceea ce se întâmplă în Parlament şi acuză PSD-ul că mutilează ce a făcut bun Guvernul Cioloş.

"Nu au vrut să anuleze ordonanţa 13, au abrogat-o crezând că o pot reînvia, dar acum vor să anuleze ordonanţa 51/2016 prin care se introduceau sancţiuni drastice pentru cei care taie ilegal pădurea. Pentru asta sunt aici, pentru că vor să ne fure oxigenul şi urmaşilor noştri.", ne spune o protestatară

"Deja se mută mânăriile în Parlament. Ordonanţe bune, făcute pe vremea lui Cioloş sunt acum anulate, amendate, ordonanţa asta cu pădurile, se instituţionalizează iarăşi jaful şi defrişări ilegale, complotează, sunt în continuare puşi pe jaf. Asta mă nelinişteşte şi pentru asta continui să lupt", adaugă un tânăr.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Cât despre ultimele declaraţii ale lui Dragnea, care a susţinut că protestele declanşate după adoptarea OUG 13 sunt susţinute printr-o "maşinărie de manipulare ultraprofesionistă care nu a fost născută în România" oamenii spun că sunt într-adevăr manipulaţi, dar de popria lor conştinţă şi că cel care îi scoate în stradă e chiar Dragnea cu declaraţiile lui.

"Probabil că dl Dragnea încă nu a auzit că există demnitate, există valori care sunt un motor pentru mulţi oameni şi care îi ghidează!", spune un tânăr, venit la proteste cu bebeluşul în port-bebe.

"Apropos de rezistenţa guvernului Grindeanu, eu stiu că obrazul poate fi foarte gros, poate fi de tablă, dar cu cât o să fie mai aroganţi o să enerveze oamenii şi o să aibă parte de mai multe proteste", adaugă protestatarul.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Şi tot apropos de Grideanu, cei care îi cer demisia se declară revoltaţi (printre altele) de ipocrizia acestuia:

"Vreau demisia dlui Grindeanu fiindcă minte şi este ipocrit. Cu ordonanţă, la Bruxelles a spus că e o greşeală, aici vine şi spune că e o deficienţă de comunicare, e un guvern condus de ipocriţi, mincinoşi şi oameni care nu ar trebui să conducă.", susţine un protestatar, în timp ce majoritatea celor intervievaţi se declară nemulţumiţi că Guvernul a refuzat să-şi asume greşeala făcută cu adoptarea OUG 13.

* * *

Pentru a 24-a zi consecutiv, protestatarii se strâng în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului Grindeanu (acum proaspăt îmbogăţit cu nişte miniştri noi) şi schimbarea modului în care politicienii conduc ţara.

După ce au obţinut prin tenacitatea lor abrogarea OUG 13 şi, ulterior, respingerea acesteia în Parlament, câştigând şi respectul străinătăţii, oamenii continuă protestele, cerând ca cei care se fac vinovaţi de încercarea de a legifera hoţia să plece. Demisia Guvernului ar fi, cred protestatarii, o confirmare că politicienii au înţeles cu adevărat mesajul Străzii, nu doar se prefac că l-au înţeles.

Reamintim că mulţi protestatari acuză Guvernul şi PSD de ipocrizie, căci, în timp ce în discuţiile de la Bruxelles susţin că au înţeles ce cere Strada, odată întorşi acasă schimbă complet retorica, acuzând manipulări ale protestelor, dând vina pe multinaţionale, politicieni din opoziţie, lansând acuzaţii la adresa tehnocraţilor etc, asta în timp ce în Parlament se încearcă noi şi noi infamii, precum dezincriminarea tăierilor ilegale de păduri, deputaţii puterii chiulesc de la dezbaterile pe interzicerea mineritului cu cianuri şi a exportului de masa lemnoasă etc.

''Furtul rămâne, ei continuă, au început acum cu pădurile, o iau aşa, puţin câte puţin, zic nu merge să lucrăm pe plan mare vă furăm treptat, liniştiţi că voi staţi frumos acasă că v-aţi plictisit să ieşiţi în stradă, aveţi şi altele de făcut. Mi-a zis cineva, 'măi, dar mai vedeţi-vă de viaţa voastră'. Păi asta e viaţa noastră, viaţa nu poate să fie altfel decât într-o normalitate pe care ei ne-o fură...", declara ieri o tânără, explicând de ce continuă să vină la Guvern.

Desigur, pe termen lung, cei ce protestează în Piaţă vor mai mult decât demisia Guvernului şi plecarea lui Dragnea şi Tăriceanu; oamenii vor o "asanare morală" a mediului politic, vor ca cei aflaţi la putere să înţeleagă, odată pentru totdeauna, că guvernarea trebuie făcută onest, deschis şi corect, pentru oameni, nu pentru clici.

Ca element de noutate, protestele din această seară au loc pe fundalul depunerii jurământului de către cei 4 noi miniştri ai Cabinetului Grindeanu şi a unor noi declaraţii ale lui Liviu Dragnea, care a susţinut că protestele declanşate după adoptarea OUG 13 (în fapt, s-a protestat şi înainte de adoptarea acesteia) sunt susţinute printr-o "maşinărie de manipulare ultraprofesionistă care nu a fost născută în România."

Photo credit: Mihuţ Savu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne