Zeci de mii de persoane sunt acuzate de crime împotriva Falun Gong
Recent, o organizaţie internaţională pentru drepturile omului a publicat o listă actualizată de structuri şi persoane implicate în persecutarea adepţilor practicii spirituale Falun Gong în China. Reprimarea acestui grup de oameni este absolut ilegală, iar organizatorii şi participanţii acestor acţiuni vor trebui, în mod inevitabil, să răspundă în faţa legii pentru toate infracţiunile comise.
Cu câteva zile în urmă, Organizaţia de Investigare a Persecuţiei împotriva Falun Gong (OIPFG) a publicat pe site-ul său oficial cea de-a şasea ediţie a listei de participanţi la campania naţională de suprimare a zeci de milioane de aderenţi Falun Gong în China continentală.
Lista conţine 8.841 de agenţii de stat şi 24.723 de persoane care au participat activ la crimă şi tortură împotriva practicanţilor Falun Gong.
Documentul este compus din trei părţi:
Prima parte conţine informaţii referitoare la cei 1.887 de activişti ai "Biroului 610" – o structură de stat, creată special pentru "soluţionarea problemei Falun Gong", filialele căruia sunt amplasate în toate unităţile administrative ale Chinei.
Cea de-a doua parte include activiştii Comitetului Afacerilor Politice şi Legislative al Chinei - un organ public ce supervizează toate instanţele judecătoreşti, penitenciarele şi unităţile de poliţie – 2.997 persoane.
Partea a treia vizează agenţiile guvernamentale, de partid şi angajaţii acestora, care participă activ la persecuţie – 8.841 de structuri şi 19.839 de persoane.
Începând cu decembrie 2004, OIPFG întocmeşte rapoarte detaliate privind persecuţia desfăşurată de PCC împotriva Falun Gong şi le trimite guvernelor diferitor ţări, organelor judiciare, mass-media şi altor organizaţii interesate. Rapoartele includ nume specifice şi adrese ale organizaţiilor, instituţiilor şi persoanelor implicate în persecuţie, precum şi o descriere amănunţită a crimelor lor împotriva Falun Gong.
În China comunistă, Falun Gong este persecutată de aproape 14 ani, iar campania politică pusă în aplicare de autorităţi a atins cele mai mari proporţii din istorie. Majoritatea prizonierilor de conştiinţă din China sunt practicanţi Falun Gong. Conform unor statistici incomplete ale Centrului de Informare Falun Gong, datorită represiunii din China au fost ucişi deja peste 3 649 de oameni.
Organizaţia OIPFG (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong), a fost înfiinţată în ianuarie 2003. Potrivit informaţiilor de pe site-ul oficial, scopul principal al instituţiei este de a aduna dovezi ale crimelor comise de regimul comunist împotriva Falun Gong, pentru o utilizare ulterioară a acestora în instanţele de judecată.
În raportul OIPFG este subliniat faptul că, indiferent de locul unde se află şi de timpul necesar pentru incriminare, toate persoanele vinovate îşi vor primi în mod sigur pedeapsa pentru acţiunile sângeroase comise.
OIPFG nu este singura organizaţie implicată în colectarea materialelor ce ar permite aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi de numeroasele nelegiuiri împotriva Falun Gong.
Site-ul în limba chineză cu numele "Sabia omniprezentă a justiţiei", amplasat în afara Chinei, reînnoieşte zilnic baza de date compusă din organizaţii şi persoane ce au contribuit la punerea în aplicare a politicii brutale de persecuţie. În prezent, baza de date conţine informaţii cu privire 51.927 de persoane şi 17.763 de structuri, cu nume, adrese şi descrieri detaliate ale fărădelegilor comise împotriva practicanţilor Falun Gong.
*Practica spirituală Falun Gong (Falun Dafa) a câştigat o mare popularitate în China anilor 90 şi a fost distinsă cu multe premii onorifice pentru numeroasele beneficii implicate. În curând, regimul comunist, condus la acel moment de Jiang Zemin, a constatat că numărul susţinătorilor mişcării a ajuns la circa 100 de milioane de oameni, depăşind numărul membrilor Partidului Comunist Chinez. Drept urmare, în 1999, Falun Gong a fost scoasă de către PCC în afara legii. Represiunea şi persecuţiile împotriva practicii sunt încă în desfăşurare în China şi sunt însoţite de arestări, detenţii şi torturi, precum şi recoltări forţate de organe pentru transplant. Cu toate acestea, politica opresivă nu se aplică în zonele speciale din China, cum ar fi Hong Kong, Macao şi Taiwan, unde Partidul Comunist Chinez îşi exercită puterea directă şi unde mii de oameni practică liber Falun Gong.