Zeci de hectare de vegetaţie uscată ard în mai multe judeţe

În mai multe judeţe din ţară au izbucnit incendii de neoprit pe zeci de hectare de vegetaţie uscată, care ard de zile întregi. În Masivul Bucegi, focul care arde de aproape trei zile s-a extins şi este vizibil din staţiunile de pe Valea Prahovei.
Pompier in timpul misiunii. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
22.07.2012

În mai multe judeţe din ţară au izbucnit incendii de neoprit pe zeci de hectare de vegetaţie uscată, care ard de zile întregi. În Masivul Bucegi, focul care arde de aproape trei zile s-a extins şi este vizibil din staţiunile de pe Valea Prahovei.

Focul a izbucnit pe platoul munţilor Bucegi în urma unui trăsnet, la o altitudine de 1.700 de metri, pe un teren care aparţine Casei Regale şi care este administrat de Romsilva.

Fumul se vede deja din staţiunile de pe Valea Prahovei, iar până acum nu s-a putut interveni pentru stingera incendiului, din cauză că zona este una foarte abruptă.

Duminică, 25 de voluntari vor încerca să ajungă la incendiu cu maşini de teren, cu câte 200 de litri de apă fiecare, aceasta fiind singura modalitate prin care se poate interveni.

Şi în judeţul Sibiu, lângă staţiunea Păltiniş, un incendiu puternic a ars peste 15 hectare de vegetaţie uscată.

Flăcările s-au extins treptat până spe liziera pădurii, iar în cursul nopţii echipajele de pompieri şi salvamontiştii au încercat să ţină focul sub control.

Săptămâna trecută, în aceeaşi zonă a izbucnit un alt incendiu de vegetaţie uscată.

Totodată, în judeţul Caraş Severin, 25 de hectare de păşune şi lizieră de pădure s-au făcut scrum sâmbătă.

Incendiul a izbucnit în apropiere de Brebu-Soceni şi s-a extins până la marginea Drumului Naţional 58.

Flăcările au atins şi trei metri înălţime, fumul a îngreunat circulaţia în zonă, iar pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de patru ore.

Un alt incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit sâmbătă după-amiază în Parcul Naţional Ceahlău, într-o zonă stâncoasă, şi a existat pericolul ca flăcările să se extindă la pădure, mai ales că pompierii nu pot interveni din cauza reliefului accidentat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor