Vulcan activ din Hawaii aruncă lavă fierbinte către o zonă populată

Vulcanul Kilauea din Hawaii.
Vulcanul Kilauea din Hawaii. (captură.)

Lava fierbinte a unui vulcan activ din Hawaii a început să ajungă la suprafaţă şi să se scurgă către o zonă populată din vecinătate.

Autorităţile susţin că rezidenţii de pe Insula Mare nu trebuie să evacueze zona pentru moment dar ar trebui să se pregătească să o facă. Aceştia spun că fluxul de lavă nu reprezintă o ameninţare imediată. Cele mai apropiate case se află la 2,5 kilometri depărtare.

Duminică agenţia de Apărare Civilă din Hawaii a declarat că un elicopter care a inspectat zona a observat că lava s-a scurs pe distanţă de aproximativ 200 de metri începând de sâmbătă.

Agenţia a raportat că fluxul lavei a avansat aproximativ 50 de metri de vineri până sâmbătă şi 150 de metri de joi până vineri.

La începutul săptămânii, lava se deplasa pe o distanţă de aproximativ 275 de metri pe zi. Oficialii au anunţat că lava ar putea ajunge în zona rezidenţială în aproximativ o săptămână.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe