"Vrem aer curat, nu poluat" - Marş de protest în Prelungirea Ghencea, pentru amenajarea unui parc

Marş de protest în Prelungirea Ghencea, pentru amenajarea unui parc. 19 septembrie 2015
Marş de protest în Prelungirea Ghencea, pentru amenajarea unui parc. 19 septembrie 2015 (Iniţiativa Prelungirea Ghencea)

În jur de 75 de persoane din sectoarele 5 şi 6 şi din Bragadiru au participat sâmbătă la un marş de protest, solicitând amenajarea unui parc pe terenul fostelor Sere Militari, relatează Hotnews.

Cetăţenii sunt nemulţumiţi de faptul că în zonă se construieşte foarte mult dar nu se asigură spaţii verzi şi nici străzi de legătură către parcurile din Drumul Taberei, în condiţiile în care Prelungirea Ghencea este o stradă fără trotuare şi cu doar o bandă de circulaţie pe sens.

În consecinţă, mobilizaţi de Grupul de Iniţiativa Prelungirea Ghencea, locuitorii din cartier şi împrejurimi au cerut ca o parte din terenul fostelor Sere Militari, aflat în proprietatea statului, să fie transformat în parc public, arătând că încasarea de către stat a unei chirii lunare foarte mici nu justifică concesionarea acestui teren şi nu serveşte interesului comunităţii locale.

"Terenul fostelor Sere Militari este administrat de Agenţia Domeniilor Statului, din subordinea Ministerului Agriculturii, cea care a concesionat pe 49 de ani o suprafaţa de 98 de hectare unei firme private contra unei chirii lunare de aproximativ 20 lei/ hectar. Terenul este lăsat în paragină de mai mulţi ani iar de curând au fost demontate şi ultimele schelete metalice ale serelor. Locuitorii zonei sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca aici să se construiască un ansamblu rezidenţial sau un complex comercial pentru care vor fi tăiaţi copacii existenţi şi se va pierde spaţiul verde şi aşa insuficient.", scriu organizatorii evenimentului, pe Facebook, reamintind că în zonă locuiesc în jur de 10.000 de oameni, afectaţi zilnic nu numai de imposibilitatea de a circula, dar şi de cea de a-şi petrece timpul liber în mod sănătos într-un spaţiu verde, mai ales că în noile ansambluri rezidenţiale locuiesc multe familii tinere cu copii.

Dintre numeroşii politicieni şi funcţionarii publici invitaţi, la eveniment a venit doar consilierul independent al primăriei sector 6, Oliviu Orhei, mai arată participanţii la protest. Invitat special a fost Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei, şi el o prezenţă constantă, de-a lungul ultimilor ani, la evenimentele cu implicaţii civice.

Acesta a fost cel de-al cincilea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Oamenii au ieşit în stradă anul trecut pentru a cere autorităţilor modernizarea infrastructurii stradale prin lărgirea străzii principale la 4 benzi de circulaţie, cu trotuare pietonale, piste pentru biciclete şi pod peste şoseaua de Centură. În urma protestelor, Primăria capitalei şi CNADNR au demarat proiectele de modernizare cerute de cetăţeni dar acestea avansează foarte încet sau sunt blocate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne